Framtidsdagen

ungdomar samlade för att höra ett föredrag

Framtidsdagen ordnades idag för femte gången i rad i Kattan. Årets tema var ”Jämlikhet och likabehandling” och temat belystes ur olika synvinkar av våra gäster och inspiratörer; Janina Andersson och Ville Hupa, båda gamla Kattanelever.

Rektor Marianne Pärnänen inledde med att berätta om dagen och hur var och en av oss har möjlighet att påverka och skapa sin framtid. Janina Andersson tog oss till sin skoltid i Kattan och belyste också ämnet lycka för oss, de saker som gör oss lyckliga är inte alltid de vi tror enligt forskningen.

I Ville Hupas presentation ”USA – klyftan mellan vackra ideal och krass verklighet” fick vi höra om läget i USA där jämlikheten i praktiken inte alltid är så självskriven som hos oss.

På eftermiddagen jobbade studerande i workshops och hade i uppgift att skapa ett framtidskollage där de visualiserade en så jämlik och rättvis framtid som möjligt. Workshopen resulterade i många häftiga och välgjorda kollage som de flesta spår en ljus framtid för oss. Stämningen var på topp när arbetena till sist ställdes ut i Agricolasalen.

Written by