Sök till oss

 

Så här söker du till Katedralskolan

Du söker till oss via studieinfo.fi och den gemensamma antagningen, som ordnas varje vår. Där hittar du också mera information om själva ansökningsförfarandet och den exakta tidtabellen för ansökningsomgången.

När du i mitten av juni har fått meddelande om att du har antagits ska du meddela oss så fort som möjligt om du tar emot studieplatsen eller inte genom att i första hand använda den länk som du fått via din e-post. Om du inte kan logga in på MinStudieinfo kan du också skicka ett e-postmeddelande till katedralskolan(at)turku.fi.

Idrottsakademin

Här hittar du länken till Turun Seudun Urheiluakatemia (Åbonejdens idrottsakademi) och ansökningsblanketten (svenskspråkig version) / (finskspråkig version). OBS! Testdagen har pga coronasituationen flyttats till 6.5.2021.

Koordinatorn Mika Korpela skickar ut ett meddelande till dem som har antagit till idrottsakademin. En förutsättning för att bli antagen är att du har deltagit i de grenspecifika uttagningsproven.

Länk till Åbonejdens idrottsakademins Framtidsplan 2024

Preliminära ämnesval

Om du har Katedraskolan i Åbo som ditt första alternativ tar vi gärna emot dina studieönskemål redan på våren. Vi kommer inom kort att sätta ut en länk till ett Google-formulär, där du fyller i dina ämnesval för det första studieåret. För att kunna beakta dem behöver vi få dem senast 23.3.2021.

Presentation av Katedralskolan

Via den här länken kommer du till en presentation av Katedralskolan. Prezi-filen öppnas i ett nytt fönster.