Skolhandbollssilver till Katedralskolan 

Lagmedlemmarna i handboll

Samppalinnahallen fylldes igen av ivriga handbollsungdomar då pojkarnas finalturnering i skolhandboll skulle avgöras fredagen den 13.5. Publiken fick se högklassig handboll och flertalet landslagsspelare i finalturneringslagen. 
Utgångsläget var det att Katedralskolan/Luostarivuori skulle möta Mattliden från Esbo i den första semifinalen. Åbopojkarna fick upp en lucka i inledningen av matchen, men så småningom utvecklades spelet till en thriller på högsta nivå. Till slut stod Katedralskolan som vinnare med uddamålet och gick därmed vidare till final. 
I den andra semifinalen möttes Axxell från Karis och Brändö gymnasium från Helsingfors. Brändö tog en rätt komfortabel seger och skulle få möta Åbolaget i finalen. 
Bronsmatchen blev en jämn tillställning där Mattliden till slut drog det längre strået. 
Åbos motståndare i matchen om guld och silver kryllade av landslagsmeriterade spelare och det skulle bli en minst sagt fysisk drabbning. 
Brändö gymnasium vann finalen, men det var ett hårt kämpande Åbolag som avslutade turnering med silvermedalj kring halsen. 

Spelare i Katedralskolan/Luostarivuori: 
Övre raden från vänster: Elias Kaila, Konrad Grönlund, Julius Törn, William Sjöholm, Truls Lindberg, William Malkamäki, Elias Boman. 
Främre raden från vänster: Ivar Lehvonen, Cajus Maskula, John Blomqvist, Eemil Laine, Nestor Karlsson. 
Liggande: Telmo Suntila 
Saknas på bilden: Nicke Nurmi 

Written by