Mösspåläggning 29.8.2020

studentmössor i luften

Alla studenter och deras föräldrar eller gäster hälsas hjärtligt välkomna på mösspåläggning den 29.8 2020 kl. 11.00 i Solennitetssalen. Vi räknar med att festligheterna tar en dryg timme och varje student får välkomna upp till två gäster. Dörrarna till Solennitetssalen öppnas kl 10.45 för gästerna.

Under tillställningen får vi bland annat lyssna på det traditionella föräldratalet, se på då studenterna (äntligen) får sina vita mössor och lyssna till den traditionella studentsången uppförd av Brahe Djäknar och Florakören. 

Med anledning av coronapandemin måste vi naturligtvis följa vissa säkerhetsarrangemang. Vi ser till att hålla ordentliga säkerhetsavstånd och det kommer att finnas handdesinficeringsmedel vid dörren. Stolarna kommer att placeras två och två med avstånd mellan sig och tyvärr kommer vi inte att kunna sjunga studentsången tillsammans, utan det kan man med fördel göra senare i mindre sällskap. 

Vi rekommenderar användningen av munskydd (framförallt för dem som sitter i publiken) och naturligtvis ska man inte komma med om man känner minsta symptom som kan förknippas med Covid-19.  

Bindande förhandsanmälan sker via länken som skickats åt studenterna via e-posten.

På grund av det rådande läget måste vi tyvärr vara förberedda på förändringar i programmet eller i värsta fall på ett inhiberande av tillställningen.

Written by