Kattan etta igen

skolhuset på gamla stortorget

Katedralskolan blev etta i Finska Notisbyråns gymnasiejämförelse bland stora gymnasier i år. I undersökningen jämfördes de studerandes antagningsmedeltal till gymnasiet med studentexamens resultat.

Vår satsning på trivsel, gemenskap och välmående i samband med högklassig undervisning ger utmärkta resultat. Etta i STTs jämförelse i december 2018, etta i år igen! Våra motton de senaste åren: ”Tillsammans är vi starka”, ”Kan jag hjälpa?”, ”Tillsammans mår vi bra”.” Marianne Pärnänen, rektor”

”Positiv attityd, mental träning och djupinlärning är sådant som vi borde satsa på… inte förlängd läroplikt som det nu planeras. Varför inte hellre satsa pengarna på mindre grupper, elev- och studerandevården, flera vuxna i skolorna… och det här redan fr.o.m. förskolan t.o.m. andra stadiet. Varför lyssnar politikerna och beslutsfattarna inte på de sakkunniga ute på fältet? Vi behöver flera personer som ser, hör och bekräftar den enskilda individen på ett uppmuntrande och positivt sätt.” Marianne Pärnänen, rektor.

Här kan du läsa mera om undersökningen på yle:

svenska.yle.fi/artikel/2019/06/01/svensksprakiga-gymnasier-fran-abo-och-kotka-toppar-farsk-jamforelse

Och Mtv- uutiset

www.mtvuutiset.fi/artikkeli/stt-n-lukiovertailun-karkikaksikko-muistuttaa-jaksamisen-tarkeydesta-luokassa-pitaa-tuntea-olevansa-turvassa

www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nama-ovat-suomen-parhaat-lukiot-katso-tasta-stt-n-lukiovertailun-karkikymmenikot-maakunnittain

Written by