Bett show

Katedralskolans lärare Herman Norrgrann och undertecknad Lena Malmio fick tillfälle att besöka utbildningsteknologimässan BETT- show i London 23.1 – 25.1.
Utbudet av utställare och intressanta anföranden var enormt men det som framträdde som en megatrend inom teknologi var virtual reality tekniken. Med en VR ”headset” kunde man få känslan av att befinna sig i en annan tredimensionell verklighet, Herman gjorde ett virtuellt besök till bland annat naturhistoriska museet i London.

Så här såg det ut i museet från en bildskärm.

På mässan fanns också egenhändigt byggda legorobotar och färdigt byggda mera avancerade robotar som utförde diverse enkla sysslor.

Dessutom presenterades en stor variation appar, dels sådana som kunde bäddas in i befintliga program och tillföra nya funktioner samt separata appar för olika undervisningsändamål. De mest framträdande var de visuella apparna med filmfunktioner och möjlighet att skapa tredimensionella bilder, och apparna som fanns till för att underlätta kollaboration och teamarbete.

Mässan var enormt intressant och gav inspiration till att prova och utveckla nya metoder och testa olika slags tekniska lösningar för undervisningen.

Written by