suomeksiПо-русски
"Sivustolla esitellään venäläistä taidetta, venäläisiä taiteilijoita sekä koulujen taidehankkeita pietarilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa."

Kalevala yhdistää


20 venäläistä taiteilijaa

40 venäläistä maalausta

40 venäläistä maalausta

 

Venäläinen taide tutuksi

Turun Puolalanmäen lukion ja Puolalan koulun venäjän opettajien ja Suomenkielisen työväenopiston aloitteesta avattiin Turkuun Suomenkieliselle työväenopistolle syksyllä 2009 Pietarin Venäläisen museon virtuaaliosasto.
Tämä sivusto liittyy virtuaaliosaston toimintaan sekä Turun koulujen hankkeisiin Venäläinen taide tutuksi ja Kalevala yhdistää, joita on toteutettu Opetushallituksen tuella. Virtuaaliosaston aloitteesta käännettiin suomeksi Venäläistä museota esittelevä interaktiivinen ohjelma Venäläisen museon palatsit ja puistot. Sivustolle pääsee tästä linkistä.

Virtuaaliosaston vauhdittamana alkoi myös tiivis yhteistyö Turun koulujen ja Venäläisen museon Museopedagogiikka- ja lasten luovan toiminnan keskuksen välillä. Keskuksen johtaja professori Boris Stoljarov on antanut alusta lähtien täyden tukensa yhteistyölle. Sivustolla esitellään venäläistä taidetta, venäläisiä taiteilijoita sekä koulujen taidehankkeita pietarilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Se on tarkoitettu koulujen käyttöön, mutta siitä voi olla iloa myös kaikenikäisille venäläisestä taiteesta kiinnostuneille. Sivuston venäjänkielistä versiota voidaan käyttää venäjän kielen opiskelun tukena.