Vanhan Suurtorin gallerioiden uudet näyttelyt avautuvat 12.2.2016
Tiedote.
Julkaistu: 11.02.2016 klo 11:00
Julkaisija: Turun vapaa-aikatoimiala
Vanhalla Suutorin gallerioissa avataan vuoden 2016 ensimmäiset näyttelyt 12.2.2016. Brinkkalan galleriassa avataan vuonna 2012 käynnistyneen Kalevala yhdistää -hankkeen loppunäyttely ja Vanhan Raatihuoneen galleriassa avataan Aleksi Korpelan Tulkoon valkeus! -näyttely. Molemmat näyttelyt ovat esillä 13.3.2016 asti.
Kalevala yhdistää
Kalevala yhdistää -hankkeen loppunäyttely Brinkkalan galleriassa 12.2.–13.3.2016
Näyttelyssä on otos yhteensä noin 500 hankkeen aikana tehdystä työstä. Hankkeen tarkoituksena oli selvittää, miten tämän päivän lapset ja nuoret ymmärtävät ja tulkitsevat Kalevalaa. Yhteisen hankkeen aikana suomalaiset ja venäläiset lapset tutustuivat Kalevalaan ja loivat omia kuviaan Kalevalasta. Aiheina olivat Sampo, Kalevalan henkilöt ja Maailman synty.
Hankkeen aikana oppilaat osallistuivat erilaisiin työpajoihin, konsertteihin ja teatteriesityksiin. Suomi-talossa Pietarissa järjestettiin Kalevalaan liittyvä luentosarja sekä kaksi näyttelyä. Turun kaupunginkirjastossa järjestettiin kaksi näyttelyä. Hankkeen laaja loppunäyttely järjestettiin ensimmäisen kerran Pietarissa Mihailin linnassa toukokuussa 2014. Tämän jälkeen Kalevala yhdistää -näyttely on ollut esillä Viipurin linnassa joulukuussa 2014 sekä Kuhmon Juminkeko-keskuksessa kesäkuussa 2015.
Kalevala yhdistää -hanke käynnistettiin Venäläisen museon Museopedagogiikan ja lasten luovan toiminnan -keskuksen ja Turun kaupungin sivistystoimialan aloitteesta. Nykyään yhteistyötä hankkeen parissa Venäläisen museon ja sivistystoimialan lisäksi tekee Turun vapaa-aika toimiala.
Suomen puolelta hankkeessa olivat mukana Turusta Puolalan koulu, Normaalikoulu ja Katedralskolan i Åbo, Lappeenrannasta Itä-Suomen Suomalais-venäläinen koulu ja Kuhmosta Timoniemen koulu. Lisäksi hankkeeseen osallistuivat seitsemän pietarilaista koulua, inkerinmaalainen koulu, Venäläisen museon lyseo, etnokulttuurinen keskus Kitezhgrad sekä Herzenin Pedagoginen yliopisto.
Hankkeessa ovat mukana olleet myös Karjalan tasavallan taidemuseo Petroskoista, Murmanskin alueen taidemuseo, Marin tasavallan taidemuseo Joshkar-Olasta, Mordvan tasavallan taidemuseo Saranskista, Komin tasavallan kansallisgalleria Syktyvkarista ja Tatarstanin tasavallan taidemuseo Kazanista.
Kuva suurenee klikkaamalla