Täsmällinen asetustapa riippuu jakelusta. Tässä on kuvattu vain, miten verkon saa toimimaan wpa_supplicant -paketin kanssa. Jos komentoa wpa_supplicant ei löydy, niin varmista ensin paketin saatavuus jakelussasi.
Tarvitset seuraavat kolme tiedostoa.
Tekstitiedostoon wpa_supplicant.conf pitää muuttaa kolme kohtaa: identity ("etunimi.sukunimi@turku.fi"), henkilökohtaisen varmennetiedoston nimi ("oma-varmenne.pfx") ja varmenteen salasana ("oma-salasana").
Kun tiedostot ovat paikoillaan, on aika testata verkon toimivuus. Etsi ensin langattoman verkkokortin nimi (esim. wlan0 tai wlp3s0) komennolla "ip addr". Tämän jälkeen testaa onnistuuko yhteyden muodostus. Esimerkissä langattoman verkkokortin nimi on "wlp3s0".
wpa_supplicant -c /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf -i wlp3s0
Jos ohjelmisto onnistuu neuvottelemaan toimivan yhteyden, niin näet esim. "ip addr" komennolla langattoman verkkokortin saaneen ip-osoitteen.
Yleensä langaton verkko halutaan automaattisesti käyttöön ilman, että on tarpeen kirjoittaa yllä mainittua komentoa. Tämä toteutetaan eri tavoilla eri Linux jakeluissa, joten tämän osan toteutus jää kunkin itsensä selvitettäväksi.
Testattu: 2016-02-15
cp /usr/share/dhcpcd/hooks/10-wpa_supplicant /lib/dhcpcd/dhcpcd-hooks
cat <<_EOT_ >>/etc/conf.d/net modules_wlp3s0='wpa_supplicant' config_wlp3s0='dhcp' _EOT_
Testattu: 2016-02-15
cat <<_EOT_ >>/etc/network/interfaces: iface wlan0 inet dhcp wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf _EOT_