- projekti
 
etusivulle
ruokana
 

 

7e luokan kotitaloustunnilla

pääsiäisateriaksi valmistettiin

(ohjeet 4:lle hengelle)

Lammasvartaat

Riisi

Salaatti

Kermaviilikastike

Suklaamousse

 
 

Marinadi lampaanlihalle

3/4 dl öljyä

2 rkl viinietikkaa

2 ml mustapippuria

2-3 valkosipulin kynttä

1 tl minttua

3 ml suolaa

 
 

Lammasvartaat

Marinoituja lammaskuutioita 600g. Kesäkurpitsaa ja paprikaa paloina. Pujota liha- ja kasvispalat vartaisiin. Asettele vartaat pellille foliopaperin päälle. Kypsennä uunissa 250'C n.10-15min. Huom! Liota vartaita kylmässä vedessä ennen käyttöä.

       
 

Riisi

Lisää keitinveteen 1tl kurkumaa

Salaatti ja kermaviilikastike

Suklaamousse

2 liivatelehteä

1/2 maitoa

75 g tummaa suklaata

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta maito, lisää suklaa ja liivatelehdet.

1,5 dl kuohukermaa

1 tl vanilijasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi

1 muna

1 rkl sokeria

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää siihen suklaaseos ja kermavaahto.

Jaa annosmaljoihin ja hyydytä kylmässä.

     
 

     
 
     
Yleinen mielipide lampaan mausta asettui positiiviselle puolelle. Muutama ennakkoluuloinen makumatkaaja mahtui  joukkoon, mutta jopa ensikertalaisetkin totesivat " ei se ollutkaan niin pahaa kuin luulin." " Tää oli paras ateria mitä me ollaan tehty, sairaan hyvää " ja vielä yksi kommentti noilta tunneilta "lammas on parasta lihaa mitä tiedän, aina jos saan toivoa mitä tehdään kotona ruoaksi, toivon lammasta."
 
Alla herkkukuvia toisen kotitalousryhmän tunnilta, lammaspadan ääreltä. Ohjeet.