- projekti | |||
ruokana |
|||
7e luokan kotitaloustunnilla pääsiäisateriaksi valmistettiin (ohjeet 4:lle hengelle) Lammasvartaat Riisi Salaatti Kermaviilikastike Suklaamousse |
|||
Marinadi lampaanlihalle 3/4 dl öljyä 2 rkl viinietikkaa 2 ml mustapippuria 2-3 valkosipulin kynttä 1 tl minttua 3 ml suolaa |
|||
Lammasvartaat Marinoituja lammaskuutioita 600g. Kesäkurpitsaa ja paprikaa paloina. Pujota liha- ja kasvispalat vartaisiin. Asettele vartaat pellille foliopaperin päälle. Kypsennä uunissa 250'C n.10-15min. Huom! Liota vartaita kylmässä vedessä ennen käyttöä. |
|||
Riisi Lisää keitinveteen 1tl kurkumaa Salaatti ja kermaviilikastike Suklaamousse 2 liivatelehteä 1/2 maitoa 75 g tummaa suklaata Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta maito, lisää suklaa ja liivatelehdet. 1,5 dl kuohukermaa 1 tl vanilijasokeria Vatkaa kerma vaahdoksi 1 muna 1 rkl sokeria Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää siihen suklaaseos ja kermavaahto. Jaa annosmaljoihin ja hyydytä kylmässä. |
|||
Yleinen mielipide lampaan mausta asettui positiiviselle puolelle. Muutama ennakkoluuloinen makumatkaaja mahtui joukkoon, mutta jopa ensikertalaisetkin totesivat " ei se ollutkaan niin pahaa kuin luulin." " Tää oli paras ateria mitä me ollaan tehty, sairaan hyvää " ja vielä yksi kommentti noilta tunneilta "lammas on parasta lihaa mitä tiedän, aina jos saan toivoa mitä tehdään kotona ruoaksi, toivon lammasta." | |||
Alla herkkukuvia toisen kotitalousryhmän tunnilta, lammaspadan ääreltä. Ohjeet. |
|||