Шашлык бастурма- ryska grillspett

 

1 1/2 kg

ox- eller nötfile´


Marinad: 

2-3 lökringar
1 saften av citron
1-2 rkl vinättika
3 tl salt
2 rkl basilika
1 rkl koriander (krossad eller malen)
1 tl svart peppar
 1 tl nejlika

 

  • Det lönar sig att göra marinaden i ett porslinskärl, så att marinadens starka arom inte fastnar.

  • Köttet skärs i 3 x 5 cm stora bitar.

  • Köttet läggs i skålen.

  • Salta och strö på de andra kryddorna.

  • Sist tillsätts vinättikan, i vilken man blandat koriandern.

  • Citronsaften hälls direkt på köttet.

  • Täck kärlet omsorgsfullt.

  • Låt stå kallt ett dygn.

  • Köttet träs på spett och penslas med olivolja.

  • Grilla. De blir snabbt färdiga.

 

Respons: annelind@tkukoulu.fi Uppdaterad senast 16.5.2005