500 gr - 700
gr |
kött,
t.ex. oxsvans, nötbog, griskotlett |
300
gr |
rödbeta |
200
gr |
morötter |
nippu |
persilja |
200
gr |
lök |
100
gr |
tomat |
1
msk |
socker |
200
gr |
kål |
|
salt |
1
msk |
ättika |
|
skinka,
knackkorv och / eller korv |
Till serveringen: |
smetana |
-
Tillredningen tar tid: både till uppskärningen och kokandet, så
denna rätt blir inte klar på nolltid. Det lönar sig att göra
mycket soppa på en gång, för den blir bara bättre av både
frysning och uppvärmning.
-
Bryn
köttet, lägg det i en kastrull och täck med vatten. Koka köttet
färdigt. Avkyl köttet och skär det därefter i bitar.
Köttbuljongen tas till vara.
-
Rödbetorna,
morötterna, löken och tomaten skäres i bitar. Persiljan hackas.
Grönsakerna brynes i en panna och täcks med köttbuljong. Koka
ca. 20 minuter.
-
Tillsätt
kålen och sockret. Låt småkoka ca. 20 min.
-
Tillsätt
köttbitarna, saltet, ättikan och lämpligt med köttbuljong. Koka
färdigt.
|
|