Борщ - rysk rödbetssoppa

 

500 gr - 700 gr

kött, t.ex. oxsvans, nötbog, griskotlett
300 gr  rödbeta
200 gr morötter
nippu persilja
200 gr lök
100 gr tomat
1 msk socker
200 gr kål
  salt
1 msk ättika
  skinka, knackkorv och / eller korv
Till serveringen: smetana

 

  • Tillredningen tar tid: både till uppskärningen och kokandet, så denna rätt blir inte klar på nolltid. Det lönar sig att göra mycket soppa på en gång, för den blir bara bättre av både frysning och uppvärmning.

  • Bryn köttet, lägg det i en kastrull och täck med vatten. Koka köttet färdigt. Avkyl köttet och skär det därefter i bitar. Köttbuljongen tas till vara.

  • Rödbetorna, morötterna, löken och tomaten skäres i bitar. Persiljan hackas. Grönsakerna brynes i en panna och täcks med köttbuljong. Koka ca. 20 minuter.

  • Tillsätt kålen och sockret. Låt småkoka ca. 20 min.

  • Tillsätt köttbitarna, saltet, ättikan och lämpligt med köttbuljong. Koka färdigt.

 

Respons: annelind@tkukoulu.fi Uppdaterat 16.5.2005