|
3 dl |
bulgarisk yoghurt eller gräddfil |
| 15
gr |
jäst |
| 2
dl |
bovetemjöl |
| 1
tsk |
socker |
| 1
dl |
het mjölk |
| 1
tsk |
salt |
| 1
msk |
smält smör |
| 1 |
äggula |
|
1 |
äggvita |
|
-
Värm
yoghurten och gräddfilen handvarm, lös upp jästen däri och
blanda i bovetemjöl och socker.
-
Låt degen
jäsa ett par timmar i rumsvärme eller ännu längre i svalare
temperatur (kylskåp).
-
Innan
stekningen blandar man i degen den heta mjölken, salt, smält
smör, äggulan och till sist äggvitan som vispats till skum.
-
Stek tjocka
blininer i smör på låg värme i blini- eller stekpanna.
-
Servera
heta med kaviar, smetana eller lök. Även fyllningar av gravad
eller kallrökt fisk passar bra till blinierna.
|
|