Блины - ryska boveteplättar

 

3 dl

bulgarisk yoghurt eller gräddfil
15 gr jäst
2 dl bovetemjöl
1 tsk socker
1 dl het mjölk
1 tsk salt
1 msk smält smör
 1 äggula
1 äggvita

 

  • Värm yoghurten och gräddfilen handvarm, lös upp jästen däri och blanda i bovetemjöl och socker.

  • Låt degen jäsa ett par timmar i rumsvärme eller ännu längre i svalare temperatur (kylskåp).

  • Innan stekningen blandar man i degen den heta mjölken, salt, smält smör, äggulan och till sist äggvitan som vispats till skum.

  • Stek tjocka blininer i smör på låg värme i blini- eller stekpanna.

  • Servera heta med kaviar, smetana eller lök. Även fyllningar av gravad eller kallrökt fisk passar bra till blinierna.

 

Respons: annelind@tkukoulu.fi Senast uppdaterad 16.5.2005