ETUSIVU
Uusi linkki
Syöttöohje

Tekninen työ / Teknisk slöjd / Handicrafts - technical work (kaikki,ak,yk,lu)

puutyö / slöjd / woodwork

Hyvää tietoa Intarsiasta
Juha Nuutti. Puuseppämestari on tehnyt nämä sivut omalle yritykselleen, jossa hän tekee puuintarsia töitä. Kauniita kuvia, perustietoutta ja muuta kivaa.

Kaiutinrakentelu
Kokoelma linkkejä kaiuttimien rakentajille, hanki kaiutinelementit esim. Suomen Huoltopalvelusta.

LEDILAMPPU
Yksinkertainen puu- ja sähkötyö yläkoulujen oppilaille. Harjoitellaan työn tekemistä ohjeen kanssa. Toimii ja vie aikaa n. 8-10 oppilas.

Linnunpontöt
Pönttöjä on kahta päätyyppiä: pyöreästä puupölkystä tehtyjä luonnonpönttöjä ja laudasta rakennettuja pönttöjä. (BirdLife Suomi)

Pönttöopas
Erilaisia pönttöjä erilaisille linnuille.

Woodworking. com
Monipuolinen osoite, josta löytyy paljon ideoita puutöihin.

sähkö / elektronik / electronics

Crocodile-Clips
Eletroniikan, sähkön jne. opetukseen tarkoitettu opetusohjelma. Tämän ohjelman yhteydessä voi varmaan jo puhua teknologian opetuksesta. Näillä sivuilla on myös ala-asteelle ja miksei ylä-asteellekin tarkoitettu ilmainen ohjelma, Crocodile-Clips Elementary, jolla on hyvä opettaa sähkön perusasioita. Englanninkielinen. Demot imuroitavissa kaikista ohjelmista.

Electronics Workbench
Ohjelma jolla voi suunnitella toimivan piirin ja lopuksi tehdä siitä piirilevyn. Englanninkielinen. Samanlainen kuin Tin atai Crocodile-clips.

Elektroniikan opetukseen piirilevyn suunnitteluohjelma
PCB-Wizard. Ihan hyvä piirilevyn suunnitteluohjelma. Englanninkielinen. Imuroitavissa demo, josta ei voi tallentaa.

Peruskoululaisille Sähköopin Kertaus
Perustietojen kertausta.

muovi / plast / plastics

Muoveja 1
Muovilinkkejä, muoveista kiinnostuneille. Englanniksi.

muut / övrigt / misc.

Ideaport
Sivut on suunnattu yläasteen teknisen työn opettajille, sekä tekniikan alan oppilaitosten opettajille ja myös muille tekemisestä kiinnostuneille. Tietoa löytyy mm. elektroniikasta, metalli- ja puutöistä sekä työturvallisuudesta.

Suomen käsityön museo
Verkkonäyttelyissä "Aikamatka käsitöihin" ja "Käsitöissä elämän tuntu".

opettajille / till lärarna / for teachers

Bebek Electronics
Elektroniikan komponenttien ja tarvikkeiden vähittäis- ja tukkumyynti alan harrastelijoille ja ammattilaisille sekä kouluille ja yrityksille. Voit tilata ilmaisen lehden.

Edison ja Tina eletroniikan opetukseen
Hyviä ohjelmia, joilla voit opettaa eletroniikan ja sähkön perusteita koulussa. Edison on perusohjelma ja Tina on tarkoitettu enkä insinööreille ja pidemmälle. Demot imuroitavissa. Englanninkielinen.

Kouluelektroniikka
KOULUELEKTRONIIKKA OY on raumalainen elektroniikan tuontia, vientiä ja suunnittelua harjoittava yritys. Päätuotteta ovat elektroniikan opetussarjat, opetusmateriaalit ja työvälineet, kellokoneistot ja kellotarvikkeet.

Puutyöosoitteita maailmalta
Puutöiden laaja linkkivalikoima.

Teknisten aineiden opettajat ry
Teknisten aineiden opettajat -TAO r.y. on valtakunnallinen yhdistys, jonka tarkoituksena on työskennellä teknisen opetuksen alalla toimivien oikeudellisen, palkkauksellisen, sosiaalisen aseman sekä työolosuhteiden parantamiseksi. Sivuilla myös työohjeita.

Varsinais-Suomen tekniset opettajat ry
Varsinais-Suomen tekniset opettajat ry:n kotisivut.

oppilas- ja opiskelijatöitä / elever och studenter presenterar / made by pupils and students

TN-kuvagalleria
Pernon yläasteella & lukiossa (+ Turun suomenkielisessä työväenopistossa) valmistettujen TN-tuotteiden kuvagalleria, n. 800 kuvaa eri kansioissa, työideoita tekniseen työhön.