ETUSIVU
Uusi linkki
Syöttöohje

Musiikki / Musik / Music (kaikki,ak,yk,lu)

teoria ja säveltapailu / teori och tonträffning / theory and ear training

Kitarakurssi
Tämä kitarakurssi on tarkoitettu kaikille teille, jotka haluatte oppia soittamaan kitaraa. Kurssi voi toimia apunasi, jos käyt soittotunneilla, tai voit opiskella itsenäisesti oman tietokoneesi ääressä.

Moodle Music [audio]
Moodle music on tarkoitettu kaikille nuoteista, musiikin teoriasta ja säveltapailusta kiinnostuneille. Sivuston keskeinen anti on lukuisissa eri tyyppisissä harjoituksissa. Harjoitusten suorittaminen edellyttää perehtymistä muutamiin perusasioihin, jotka ovat johdantona harjoituksiin. Sivuilla on kuitenkin pyritty välttämään asioiden selittämistä ja pitkiä perusteluja, niitä on löydettävissä kirjoista ja muilta verkkosivuilta.

MuTe - musiikin teoriaa webissä
MuTe koostuu kolmesta eri osiosta: perusteista, materiaalista ja elementeistä. Perusteet kattaa äänen, taiteen ja tieteen, materiaali kattaa intervallit, asteikot, soinnut ja viritysjärjestelmät ja elementit kattaa melodian, harmonian ja rytmin. Näitä osa-alueita pääset selailemaan etusivulla olevista linkeistä.

Musiikin teorian atomistisia perusharjoituksia
Nuottiviivastolla olevia harjoituksia intervalleista ja soinnuista.

Äänioppia pianolla
Ohjelma ilmoittaa äänen aallonpituuden ja taajuuden, kun painat kosketinta.

musiikkitieto / musikkunskap / knowledge of music

Jean Sibelius 1865-1959
Sibeliuksen elämää kuvin ja sanoin

New York Phillmarmonic Kidzone
Flashillista musiikinopetusta. Upea ja mielenkiintoinen, interaktiivinen sivusto. Tutustutaan filharmonisen orkesterin soittamiseen musiikkinäytteiden kautta, seurataan nuoteista teoksen esittämistä. Hieno säveltäjien esittely, jossa myös musiikkinäytteitä! Kuulokkeet päähän ja tutustumaan tähän sivustoon...

Pianopolku [audio][video]
Sivustolla esitellään pianonsoittoon ja sen opiskeluun liittyviä aihekokonaisuuksia tekstein, kuvin, videoin ja ääninäyttein. Tietoa myös soittimen historiasta, rakenteesta ja huollosta, säveltäjistä sekä kuuluisista pianisteista. Lisäksi harjoitteluohjeita, asteikko-, tekniikka- ja nuotinlukuharjoituksia, yhteissoittomateriaalia, ohjelmistolinkkejä, pianonsoiton tasosuoritusohjeet ja paljon muuta. 2011

Soitinpolku [audio][video]
Sivustolla voi mm. tutustua jousi- ja puhallinsoittimiin, pelata nuottipelejä, katsoa vinkkivideoita, kuunnella ääninäytteitä ja soittaa itse mukana (ks. myös linkkivinkki "Pianopolku"). 2011

Viola - Suomen kansallisdiskografia
Tietokantaan on tallennettu tiedot kaikista kotimaisista nuoteista vuodesta 1977 alkaen sekä kotimaisista äänitteistä aina vuodesta 1901 alkaen. VIOLAssa on tietoja myös ulkomaisista nuoteista ja äänitteistä.

musiikin osa-alueet / olika områden inom musik / divisions of music

Pianopolku [audio][video]
Esittelee pianonsoittoon ja sen opiskeluun liittyviä aihekokonaisuuksia tekstein, kuvin, videoin ja ääninäyttein. Pianopolulta saat tietoa myös soittimen historiasta, rakenteesta ja huollosta, säveltäjistä sekä kuuluisista pianisteista. Täältä löydät harjoitteluohjeita ja -päiväkirjoja, asteikko-, tekniikka- ja nuotinlukuharjoituksia, yhteissoittomateriaalia, ohjelmistolinkkejä, pianonsoiton tasosuoritusohjeet ja paljon muuta.

Rock 50 vuotta
Helsingin Sanomien artikkelisarja kertoo rockin kehitykselle tärkeistä hetkistä ja levyistä.

Suomen Säveltäjät ry
Suomen Säveltäjät ry on aatteellinen yhdistys, jonka jäsenistö koostuu vakavan musiikin parissa työskentelevistä säveltäjistä. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia eri puolilla maata ammattiaan harjoittavien jäsentensä keskinäisenä yhdyssiteenä, valvoa ja tukea säveltäjien taiteellisia, ammatillisia ja taloudellisia etuja sekä edistää maan luovaa säveltaidetta.

Suomen kansan esävelmät [audio]
Suomalaisten kansansävelmien elektroninen tietovaranto.

musiikin lajit / genrer / genres

Etno.net [audio]
Etno.net tarjoilee sinulle kansanmusiikin äänitteitä ja oppimateriaaleja. Valikoima karttuu jatkuvasti, ja uutuudet julkaistaan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä.

GMC - Global Music Center
Tietoa Maailman musiikista sanoin ja kuvin. Esittelyssä mm. Suomessa asuvia maahanmuuttajamuusikoita ja heidän yhtyeensä.

Kansanmusiikki-instituutti
Kansanmusiikki-instituutti on suomalaisen kansanmusiikin tiedotus- ja tutkimuslaitos, jonka tehtäviin kuuluvat alan palvelu-, koulutus-, tallennus-, arkistointi-, tutkimus- ja julkaisutoiminnat sekä yleinen kansanmusiikin edistäminen suomalaisessa musiikki- ja kulttuurielämässä.

Rockdata
Ajankohtaista suomalaisessa rock-musiikissa. Listat, juttuja ym.

Suomalaisten bändien haku
Bandit -rekisterissä voit selata bändien nimiä, kotisivuja ja osoitteita. Voit myös rekisteröidä oman bändisi. 6100 bändiä, 1300 linkkiä, 2400 osoitetta

Suomen Kansallisooppera
Oopperan sivuilla voit tutustua näytäntökauden oopperoihin, baletteihin ja konsertteihin, varata lippuja tai antaa palautetta. ”Ajankohtaista” sisältää mm. viime hetken muutoksia näytöstietoihin sekä Oopperan uutisia.

Turun filharmoninen orkesteri
Turun kaupungin- eli filharmonisen orkesterin historiaa, ohjelmistoa, hallintoa jne...

muut / övrigt / misc.

Gramex ry
Gramex on tekijänoikeusjärjestö, jonka tarkoitus on edistää ja valvoa äänitteillä esiintyvien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeuslaissa säädettyjä oikeuksia.

Kopiosto ry
Kopiosto on tekijöiden, esittäjien, valokuvaajien ja kustantajien yhteinen tekijänoikeusjärjestö, joka myöntää teosten käyttölupia ja tilittää perityt korvaukset teosten tekijöille tai heidän edustajilleen.

Music Education Online
Musiikin sovitus opetukseen omana linkkilistana.

Music Quizzes, Games and Help with Music
Play over 120 quizzes, puzzles and games about music. Music Information and Theory pages below will help you learn the names of music notes, rhythms, terms and the names of famous musicians and composers.

opettajille / till lärarna / for teachers

Laulut.fi
Voit tilata suosituimpien suomalaisten yhteislaulujen sanoituksia pdf-tiedostoina suoraan sähköpostiisi. Palvelu on maksullinen.

The Piano Player - The game where you read music (Funbrain)
Löydä nuotiston sävel koskettimilta.
Neljä vaikeustasoa.
For each note shown, click on the correct key on the virtual piano.