Opiston yleisesittely

Turun suomenkielinen työväenopisto on Turun kaupungin omistama oppilaitos, joka järjestää vapaan sivistystyön opetusta Turun kaupungin alueella. Opisto on poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton aikuisoppilaitos.

Työväenopisto on maamme neljänneksi vanhin kansalaisopisto. Sen toiminta käynnistyi alkuvuonna 1908. Ensimmäinen toimitalo sijaitsi kaupungin keskustassa osoitteessa Puutarhakatu 8. Kolmekymmentä- ja nejäkymmentäluvulla opiston toimisto sijaitsi Sairashuoneenkatu 1:ssä ja samoissa tiloissa annettiin myös osa opetuksesta. Toimittuaan koko viisikymmentäluvun Aninkaistenmäessä, konserttitalon siipirakennuksessa, oppilaitos pääsi muuttamaan kauan kaipaamaansa uuteen Kaskenmäen opistotaloon, jossa se pitää majaansa edelleenkin. Sivuopetuspisteitä on eri puolilla Turkua, yhteensä yli 20. Vuoden 2012 tammikuussa käynnistettiin opetus Paattisten uudessa hienossa koulutalossa.

Työväenopiston ensimmäisenä rehtorina toimi maisteri Väinö Juusela (1908–1909). Nykyisin rehtorina toimii FM Sanna Orusmaa. Hän on järjestyksessään kymmenes rehtori oppilaitoksen yli satavuotisessa historiassa.

Historian saatossa oppilaitos on ehtinyt toimia eri lautakuntien alaisuudessa ja 1990-luvun alkuun saakka sillä oli oma johtokuntakin.

Siitä huolimatta että Turun suomenkielinen työväenopisto on maakuntamme suurin kansalaisopisto palvellen vuosittain noin 17 500 opinhaluista asiakasta, sen vakinainen ja kokoaikainen henkilöstö on hyvin pieni. Opistossa toimii mm. rehtori, kv-koulutussuunnittelija, kolme opistosihteeriä sekä neljä viranhaltijaopettajaa. Edellisten lisäksi työväenopisto palkkaa vuosittain palvelukseensa useita satoja tuntiopettajia ja luennoitsijoita.

2000-luvulla työväenopiston opiskelijamäärä on vuosi vuodelta lisääntynyt. Esimerkiksi vuonna 2004 opiskelijoita oli yhteensä noin 13 400 ja vuonna 2011 jo runsaat 17 500. Opiston suosituimpia oppiaineryhmiä ovat kielet, kädentaidot, kuvataide, tanssi ja liikunta, musiikki ja tietotekniikka. Työväenopisto on tullut tunnetuksi myös viime vuosien korkeatasoisista historia-aiheisista luentosarjoistaan ja seminaareistaan.  

Opetuksen kohderyhmänä ovat Turun ja sen lähiseudun aikuiset. Järjestämme kursseja myös monille erityisryhmille, kuten maahanmuuttajille, psykiatrian kuntoutujille sekä kehitysvammaisille.


Opiston 100-v. logo

Innolla arkeen ja kohti syksyä

Kesän jälkeen on taas aika palata arkeen ja innostua uusista harrastuksista! Opistomme kurssitarjonnasta löytyy jälleen runsas kattaus mitä erikoisempia ja mielen­kiintoisempia kursseja valittavaksi. Kurssit on tehty tukemaan arjessa jaksamista ja antamaan uusia tietoja ja taitoja, jokaiselle hyödynnettäväksi elinikäisen oppimisen polulla. Opiskelu luo todistetusti hyvinvointia ja sillä on mitattavissa olevia positiivisia terveysvaikutuksia.

Vastavalmistunut Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) teettämä ja Itä-Suomen yliopiston toteuttama seurantatutkimus tuotti tuloksen: Kansalaisopisto vahvistaa hyvinvointia ja osaamista. Tämä tutkimus todentaa jo aiemmin esille tulleita havaintoja kansalaisopisto-opiskelun hyvinvointi- ja terveysvaikutuksista. Avovastauksissa ja haastatteluissa puolet vastaajista mainitsee tärkeimpinä hyötyinä opiskelun aikaansaamat hyvinvointi- ja terveysvaikutukset sekä kurssien tarjoamat sosiaalisen vuorovaikutuksen mahdollisuudet. Osaamisalueista eniten vahvistuivat kieli-, tietotekniikka- ja kädentaidot. Tutkimuksen keskiössä ovat terveys, hyvinvointi ja elämänlaatu, jotka ovat kuntalaisten ja kunnan kannalta olennaisia alueita. Aikuis­opiskelun todetut hyvinvointivaikutukset on hyvä tiedostaa ja hyödyntää täyspainoisesti. Kansalaisopistotoiminta tuottaa hyvinvointia ja osaamista opiskelijoilleen, lisäävät suvaitsevaisuutta ja opiskeluhalukkuutta sekä vahvistavat ystäväverkostoja.

Opistomme toimii hyvin aktiivisesti myös yhteistyössä kahdeksan muun lähi­opiston kanssa ja tämän yhteistyön tuloksena olemme saaneet aikaan kaksi eri hanketta: Opistojen IlmE ja Digitaidot tarjottimelle. Tulevana lukuvuonna voimme näillä hankkeilla lisätä opiston kurssitarjontaa, Opistojen IlmE -hanke järjestää upean luento­sarjan ja keskustelukurssin, Digitaidot tarjottimelle -hanke tarjoaa useita tieto­tekniikkaan liittyviä lyhytkursseja, jotka ovat vielä maksuttomia. Katso tarkemmat tiedot seuraavilta sivuilta.

Tervetuloa kulkemaan elinikäisen oppimisen polkua!

Sanna Orusmaa
rehtori

Rehtorin kuva

Oppiaineet

Turun suomenkielisellä työväenopistolla on laaja ja korkeatasoinen kurssitarjonta. Vuosittain järjestämme nykyisin noin 850–900 kurssia ja luentosarjaa. Kysynnän, saadun asiakaspalautteen ja opistossa tapahtuvan kehittämistyön pohjalta uudistamme opetustamme jatkuvasti. Syksystä 2011 alkaen eri kurssisuunnittelusta ovat vastanneet uudenlaiset opettajista koostuvat oppiainetiimit.

Suurimpia aineryhmiämme ovat kielet, kädentaidot, kuvataiteet sekä tanssi ja liikunta. Niiden lisäksi tarjoamme runsaasti opetusta myös mm. tietotekniikassa, musiikissa sekä luontoon, ympäristöön ja historiaan liittyvissä oppiaineissa.

Opistomme on valtakunnallinen edelläkävijä maahanmuuttajien opetuksessa. Tämän tehtäväalueen hoitamiseksi käynnistimme syksyllä 2010 Luuppi – monikulttuurisen osaston, joka järjestää suomen kielen ja kotoutumisen opetusta sekä erilaisia kansalaisopistokursseja kansainvälisille opiskelijaryhmille. Luupissa tehdään myös maahanmuuttajien kotoutumiskokeilulain mukaisia alkukartoituksia. Meillä voi niin ikään suorittaa yleisiä kielitutkintoja (perus- ja keskitaso).

Työväenopisto tarjoaa vuosittain avoimen yliopiston opetusta muutamissa oppiaineissa, lähinnä perus- ja aineopintoja. Meillä toimii myös aktiivinen Ikääntyvien akatemia korkeatasoisine päiväluentoineen.

Opetustilat

Suomenkielisellä työväenopistolla on oma opistotalo kaupungin keskustassa (os. Kaskenkatu 5).

Teorialuokkien lisäksi opistotalosta löytyy mm. kielistudio, musiikkiluokka, atk-luokka sekä useita kädentaito- ja kuvataideluokkia. Lähes jokaisessa opetustilassa on tietokone, kaiuttimet, dataprojektori sekä dokumenttikamera. Opistotalossa on myös 112-paikkainen luentosali, 54-paikkainen auditorio ja 300-paikkainen Usko Puustinen -sali.

Vuokraamme tiloja muutamaa erikoisluokkaa lukuun ottamatta. Tiloista peritään tunti- tai päivävuokria, joihin lisätään vahtimestarikulut silloin kun opistolla ei ole omaa toimintaa. Yhteydenotot tilavarauksista arkisin klo 10–15: Tuovi Haaponiemi, p. 02 262 9810, etunimi.sukunimi@turku.fi

Esteettömyydestä: Luentosalin pyörätuolihissi


Luentosali – 1. kerros

Sijainti

– Turun suomenkielinen työväenopisto, Kaskenkatu 5, 1. kerros
– Sisäänkäynti katutason / ensimmäisen kerroksen ala-aulan kahvilan ja kierreportaiden välistä 

Istumapaikat

– 112

Tekniikka

– Kannettava tietokone: Lenovo ThinkPad T470 (käyttäjätunnus ja salasana ovat tietokoneeseen liimatussa tarrassa)
– Dataprojektori InFocus IN3138, kuvasuhde 4:3, 1280x1024, VGA-liitin
– Dokumenttikamera QView QD3700 
– Mikrofonit: langaton sankamikrofoni ja langallinen kapulamikrofoni
– Mikrofonit verkkoluentokäyttöön: ClearOne Chat 150
– Induktiosilmukka. Varmista luennon alkaessa vahtimestarilta, että laite on kytketty päälle.
– Kamera Logitech C920
– Laserosoitin PowerPoint-esityksille
– WiFi; Turku-Open. Vierailijatunnuksen voi pyytää hyvissä ajoin osoitteesta tyovaenopisto[at]turku.fi. Tunnus on voimassa kalenterikuukauden.
– CD-/DVD-soitin

Tietokoneen käyttöjärjestelmä ja ohjelmat 14.11.2019

– Windows 10
– MS Office 2016
– LibreOffice 5.1
– Windows Media Player
– VLC media player
– Internet Explorer 11
– Microsoft Edge
– Mozilla Firefox 60.7
– Adobe Reader XI

Muut

– Liitutaulu 
– Fläppitaulu
– Sähköpiano CASIO Celviano AP-21

 


Usko Puustinen -sali (juhlasali) – 2. kerros

Sijainti

– Turun suomenkielinen työväenopisto, Kaskenkatu 5, 2. kerros
– Ala-aulasta saapuen kierreportaiden yläpäässä oikealla puolella. Hissiltä katsoen suoraan käytävän päässä. 

Istumapaikat

– 300

Lava

– Aukon leveys 8,5 m
– Aukon korkeus 5 m 
– Lavan syvyys 7 m 

Tekniikka: äänet

– Tarkkaamossa mikseri Behringer X32. Vapaita kanavia esimerkiksi langallisille lisämikrofoneille on kolme tai neljä. "Kiinteästi asennettuna" on vain pari langatonta mikrofonia.
– 2 x pääkaiutin Turbosound TCS 152/64 (500 W), katossa.
– 2 x lähimonitori PROEL FLASH15P (350 W), lavalla.
– Mikrofonit; kaksi langatonta SHURE SM58 mikrofonia. Mikserissä vapaita kanavia lankamikrofoneille 3–4 kpl. Solmio- tai sankamikrofonia ei tällä hetkellä ole.
– Tarkkaamossa CD-soitin DENON Professional, jossa USB-muistitikulle paikka.
– Tarkkaamon äänipöydässä on myös 3,5 mm miniplug-liitäntä, johon voi liittää esimerkiksi tietokoneen tai matkapuhelimen.

Tekniikka: valot

– Näyttämövaloja, "valonheittimiä", on käytössä 16 kpl. Osa on näyttämön sivuilla ja katossa, sekä osa kauempana katsomon sivuseinillä. Tarkkaamossa on värikalvoja, joita voi kiinnittää joihinkin valonheittimiin.
– Tarkkaamossa: Valopöytä Strand Lighting Strand 200 Plus.
– Katsomovaloissa on muutamia vaihtoehtoja: 1 = täysvalaistus, 5 = kaikki pois päältä. 2–4 = jotain edellisten väliltä. Katsomovalojen katkaisijat ovat saliin tullessa heti oven vieressä sekä näyttämöllä ja tarkkaamossa.

Tekniikka: tietokone ja dataprojektori

– Tietokone on puhujanpöntössä
– Tietokone Lenovo ThinkPad T470. Windowsin sisäänkirjautumistunnus löytyy tietokoneeseen liimatusta tarrasta.
– Dataprojektori InFocus katossa: pieni kuva, VGA- ja HDMI-liitäntä, 1024x768.
– Dataprojektori NEC M403H sivuseinällä: suuri kuva, VGA-liitäntä.
– Tietokoneen kuvan saa valkokankaalle vain puhujanpöntöltä. Suositellaan käytettävän salissa olevaa tietokonettamme.

Tekniikka: tietokoneen käyttöjärjestelmä ja ohjelmat

– Windows 10
– MS Office 2016
– Windows Media Player
– VLC Media player
– Internet Explorer
– Mozilla Firefox
– Adobe Reader

Suositeltavaa käyttää salin tietokonetta äänentoistoon ja kuvan heijastamiseen projektorilla valkokankaalle. Omankin tietokoneen tai puhelimen saa liitettyä mikseriin joko tarkkaamosta tai puhujanpöntön miniplug-liittimistä.

Tekniikka: WiFi

– WiFi; Turku-Open. Vierailijatunnuksen voi pyytää hyvissä ajoin osoitteesta tyovaenopisto[at]turku.fi. Tunnus on voimassa kalenterikuukauden.

Muut

– Steinway-flyygeli (viritetty 7.10.2016).
– Esirippu on sähkökäyttöinen, hallintapainikkeet ovat puhujanpöntön takana seinäpalkissa valkokankaan puolella sekä tarkkaamossa.
– Ilmastointiajastin on puhujanpöntön takana, seinäpalkissa valkokankaan puolella.

 

 

 

 


 

Auditorio – 5. kerros

Sijainti

– Turun suomenkielinen työväenopisto, Kaskenkatu 5, 5. kerros.
– Hissillä tai portaita saapuen oven jälkeen oikealle johtavan käytävän päässä oikealla puolella.

Istumapaikat

– 54 (+4 istuinpaikkaa takasivuilla ilman pöytää)

Tekniikka

– Lenovo ThinkPad T470 (käyttäjätunnus tarrassa tietokoneessa/pöydässä)
– Dataprojektori Acer P1265, 4:3, 1024x768, VGA-liitin
– Dokumenttikamera QView QD3900
– YAMAHA aktiivikaiuttimet
– WiFi; Turku-Open. Vierailijatunnuksen voi pyytää hyvissä ajoin osoitteesta tyovaenopisto[at]turku.fi

Tietokoneen käyttöjärjestelmä ja ohjelmat

– Windows 10
– MS Office 2016
– Windows Media Player
– VLC Media player
– Internet Explorer
– Mozilla Firefox
– Adobe Reader XI

Muut

– Liitutaulu, liikuteltava
– Piano
 

 

Hankkeet

 

Maahanmuuttajien nuorisotakuukoulutus: syksy 2020 – kevät 2021

 


Koulutuksen tavoite ja sisältö

– Opiskeluprosessin pyrkimyksenä on parantaa osallistujan valmiuksia siirtyä häntä varten profiloituun koulutukseen tai toisen asteen koulutukseen.


– Selkiyttää nuoren suunnitelmia sekä tarjota tukea koulutuksellisten ja työhön liittyvien tavoitteiden hahmottumisessa.


– Koulutuksessa painotetaan nuorten sosiaalisten valmiuksien vahvistamista, syrjäytymisen ehkäisemistä ja kulttuurista integraatiota.


Kenelle


– Heikossa opiskelu- tai työmarkkinatilanteessa oleville alle 30-vuotiaille maahanmuuttajanuorille, joilla ei ole Suomessa suoritettua toisen asteen koulutusta.


– Koulutus sopii maahanmuuttajalle, joka tarvitsee suomen kielen opintoja saavuttaakseen suomen kielessä taitotason, joka mahdollistaa etenemisen toisen asteen koulutukseen tai siihen valmentaviin jatko-opintoihin.


– Suomen kielen taitotasot:
Ryhmä A – A0
Ryhmä B – A1.3.–A2


Kenelle koulutus ei sovi

– Turvapaikanhakijoille.

 


Opintojen laajuus

 

– Syyslukukausi: 17.9.–11.12.2020


– Kevätlukukausi: 11.1.–11.6.2021


– Opetusta 24 h / viikko.Kustannukset


– Opiskelu on maksutonta.


Hakeminen ja lisätiedot


Ilmoittautuminen alkaa 1.6.2020.


Ilmoittaudu internetissä:
https://blog.edu.turku.fi/tyovaenopisto/
> Opistoinfo > Hankkeet > Nuorisotakuukoulutus


Hyväksytyille lähetetään vastaukset 14.8.2020 mennessä.

Turun suomenkielinen työväenopisto
koulutussuunnittelija Elena Levantovskaja
elena.levantovskaja@turku.fi • p. 050 308 8865

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIGITAIDOT TARJOTTIMELLE -hanke

Valtionavustus aikuisten digitaalisten taitojen vahvistamiseen (Opetushallitus 2019-2020)

Hankekumppanit: Auranlaakson kansalaisopisto, Auralan kansalaisopisto, Kaarinan kansalaisopisto, Lieto-opisto, Naantalin opisto, Paimion opisto, Saariston Kombi, Turun suomenkielinen työväenopisto ja Åbo Svenska Arbetarinstitut

Koordinoiva opisto: Auralan kansalaisopisto

Projektikoordinaattori: Minna Kuusisto, p. 050 316 7707 * minna.kuusisto ( at ) aurala.fi

Hankkeen kohderyhmä: Aikuiset ja seniorit, jotka haluavat kehittää digitaitojaan tai joilla on alhainen digiosaaminen

Hankkeen nettisivu: www.digitaitotarjotin.fi

Hankkeen tavoitteet:

Hankkeessa luodaan yhteinen Digitaidot-kurssitarjotin. Se pohjautuu Kansalaisopistojen liiton ja Turun suomenkielisen työväenopiston Kansalaisen digitaidot -kurssimalliin, ja jatkaa mallin käynnistämää digitaitojen opetuksen kehittämistä.

Yhteinen digitarjotin vahvistaa ja laajentaa opistojen nykyistä tietotekniikan perusopetusta. Sen avulla tavoitetaan niitä kohderyhmiä, jotka eivät ole tottuneet käyttämään digitaalisia palveluja.

Kurssikuvaukset ja -sisällöt uudistetaan siten, että väline-, ohjelma-, ohjelmisto- tai käyttöjärjestelmälähtöisestä opetuksesta siirrytään osaamisperustaisuuteen. Uudella kurssitarjottimella opiskelija valitsee kurssin arjen tarpeestaan ja osaamistavoitteestaan käsin. Tarve voi liittyä esimerkiksi talousasioiden hoitoon, yhteydenpitoon tai turvalliseen digiympäristössä liikkumiseen.

Digitaitokurssien lisäksi toteutetaan digityöpajoja ja luentoja sekä pilotoidaan mm. pelien ja QR-teknologian hyödyntämistä eri oppiaineissa.

Oppijalle on tarjolla opintojen ohjausta ja -neuvontaa, jonka avulla hänen on mahdollista rakentaa omaa osaamispolkuaan useamman opiston digitaidot opintotarjonnasta.

Hanke tekee tiiviistä yhteistyötä kirjastojen ja yhdistysten kanssa.

 

  

 


 


 

 

Opistolaisyhdistys

 

Opistolaisyhdistyksen sääntömääräinen

K E V Ä T K O K O U S

keskiviikkona 25.3.2020 1.4.2020 klo 17.30

Opistotalossa, Kaskenkatu 5, luentosali (1. krs)

 

Turun työväenopiston opiskelijat ry:n sääntömääräinen kevätkokous ja esitelmätilaisuus on siirretty, koska työväenopiston toiminta on keskeytyksissä koronavirusepidemian takia kaksi viikkoa (16.-29.3.).

 

Uusi kokousaika on 1.4.2020 klo 17:30.

Tilaisuuden aluksi Helena Virtanen kertoo sanoin ja kuvin matkastaan Israeliin.

Ilta jatkuu kahvitarjoilulla, jonka jälkeen jatketaan kevätkokouksella.

 

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat kuten esim. vuoden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Voit myös esittää toiveita ja palautetta yhdistyksen toiminnasta.

 

Jäsenkortti mukaan.

Ellet vielä ole jäsen, voit liittyä ennen kokousta opiston toimistossa.

 

Tervetuloa!

 

Turun työväenopiston opiskelijat ry. / Johtokunta

 

 

 


 

 

Kulttuuri- ja retkeilytoimikunta,  toiminta-ohjelma, 2020                                                            

pe 6.3.2020 Turun kaupunginteatterissa  konsertti  Waltteri Torikka, liput 34,00.

pe 6.3.2020 klo 19.00 Turun konserttitalo, Vive la France! Liput 19,00

ti 10.3.2020 Turun kaupunginteatteri, Don Juan. TÄYNNÄ.

pe 13.3.2020 Tampereen työväen teatteri, Hitler ja blondi. Lähtö Kaskenkatu 5 n. klo 15.30 ja paluu keskiyöllä. Matkan hinta 55 €. Sitovat ilm. viim. 1.2.2020.

ti 24.3.2020 klo 19.15 Akateeminen vartti, Turun kaupunginteatteri.

la 4.4.2020 klo 15.00.  ÅST, Leonard Bernsteinin Candide-operetti. Lipun hinta 65 €. Lippujen lunastus viim. 1.3.2020

ke 13.5.2020 Kevätretki Hyvinkäälle.  Lähtö klo 9 Kaskenkatu 5, paluu samaan paikkaan klo 22.00. Matkan aiheena on Helene Schjerfbeck. Ohjelmassa opastetusti Valvillan tehdasmuseo ja Villatehtaan miljöö, lounas, Hyvinkään taidemuseo ja Helene-rooliopastus, Suomen Rautatiemuseo (opastus) sekä vierailu Kartanohuvila Joutselaan jossa syömme keittoa,  juomme kahvia sekä uppoudutaan tarinalliseen kerrontaan Helene Schjerfbeckin elämästä 1930 ja 1940 luvuilla… Lisätiedot ja sitovat ilm. viim. 1.4.2020. matkan hinta 80 € / 74 € jos on museokortti.  

to 4.6.2020 klo 19. Naantalin kirkko, Sinfonia Lahti ja mm. Valtteri Torikka. Kapellimestarina Okko Kamu ja solistina pianisti Barry Douglas. Liput 58 €.

ma 8 - ke10.6 matka Ahvenanmaalle – lisätiedot phkirjasto (at) gmail.com. TÄYNNÄ. Voit kysyä peruutuspaikkoja

to 11.6.2010 klo 19.00 Naantalin kirkko, Anne Sofie von Otter.Liput 62 €.  Voit kysyä peruutuspaikkoja.

ti 28.7.2020 klo 19 Turun konserttitalossa: huipputenori Juan Diego Flórez esiintyy pianisti Vincenzo Scaleran kanssa. Liput 130 €. ( Turun musiikkijuhlat)

To 13.8. 2020 klo 18.00 Nadine Sierra,   Turun konserttitalo. Turun filharmoninen orkesteri, kapellimestari Lorenzo Passerini. Liput 63 euroa. Voit kysellä mahd. vapaita paikkoja.

Pe 14.8.2020 klo 19.00 Ruotsin radion sinfoniaorkesteri,  ruotsalaisbaritoni Peter Mattei,  kapellimestari Klaus Mäkelä. Liput 78 €.

Su 4.10.2020 klo 18.00 Franco Fagioli Baselin kamariorkesterin kanssa. Turun konserttitalo.  Ohjelmassa on Mozartia. Liput 63 €. Voit kysellä mahd. vapaita paikkoja.

Suunnitteilla toukokuussa matka Hyvinkäälle, ohjelmassa mm. draamaopastus Helene Schjerfbeckin elämästä.

Lisätiedot, ilmoittautumiset ja mahdolliset peruutuspaikat:

 phkirjasto@gmail.com tai tekstiviesti (kerro lähettäjän nimi) : 044 565 1167 / Pirjo

 


Turun työväenopiston opiskelijat ry. on rekisteröity opistolaisyhdistys, johon jokainen opistoon kirjoittautunut voi liittyä ilman erillistä jäsenmaksua.

Jäsenkortteja saa opiston toimistosta (Kaskenkatu 5, 2. krs). Jäsenkortti lunastetaan vain kerran ja se on voimassa aina, kun olet kirjoittautunut opiston opiskelijaksi.

Opistolaisyhdistyksen kokouksissa opiskelijoilla on mahdollisuus esittää opiston johdolle opinto-ohjelmaa koskevia toivomuksia ja aloitteita.

Opistolaisyhdistyksen säännöt uusittiin vuonna 2016. Avaa pdf-tiedosto tästä.


Opistolaisyhdistys tiedottaa toiminnastaan pari kertaa vuodessa ilmestyvässä toimintaohjelmassa, jota on jaossa opiston Kaskenkadun toimipisteessä. Lisäksi tapahtumista tiedotetaan opistotalon ala-aulassa olevalla ilmoitustaululla.

Tiedokas on opistolaisyhdistyksen lehti, joka ilmestyy syksyllä ja keväällä. Siihen tarkoitetut kirjoitukset voi jättää opiston toimistoon yhteystiedoilla varustettuna ja tiedotustoimikunnalle osoitettuna. Kirjoitusten sisäänjättöajat ovat 10. syyskuuta ja 10. tammikuuta mennessä.

Avaa uusin Tiedokas (105) tai edeltävä Tiedokas (104).

Tervetuloa mukaan toimintaan. Lisätietoja voit kysyä Pirjo Haapalalta (yhdistyksen puheenjohtaja), puh. 044 565 1167.

Opistolaisyhdistyksen jäsenkortti ja voimassaoleva opiston opintomaksun kuitti on pidettävä aina mukana kaikissa opistolaisyhdistyksen tilaisuuksissa.

Opistolaisyhdistyksen kevätkauden 2020 toimintaohjelma: Sivu 1 ja Sivu 2

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Opettajille ja luennoitsijoille

Opettajille

Tuntiopettajaksi työväenopistoon?

Jos olet kiinnostunut tarjoutumaan opettajaksi työväenopistoon ja tunnet että olet tähän työhön soveltuva, voit ottaa yhteyttä meihin. Yhteydenottosi voit osoittaa asianomaisen oppiaineryhmän tiimivastaavalle tai rehtorille. Työväenopisto laatii kurssiohjelman kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin, joten oikea aika opettajaksi tarjoutumiselle on kevättalvi tai syksyn puoliväli. Satunnaista opettajatarvetta, kuten sijaisuuksia, voi olla muulloinkin.

 

Moodle-logo

Opettajat voivat käyttää Moodlea opetuksessaan: luo käyttäjätunnus https://taito-vanha.edu.turku.fi/login/signup.php ja pyydä itsellesi Moodle-kurssi osoitteesta mika.tammenkoski[at]turku.fi

– Kirjautumisosoite: Taito-vanha.edu.turku.fi

 

 

Hellewi

– Kirjautumisosoite: https://turku.opistopalvelut.fi

– Käyttäjätunnukset: mika.tammenkoski[at]turku.fi

– Muuta Hellewissä käyttäjätunnuksesi oletuslukuvuosi: Klikkaa yläkulmasta nimeäsi > Profiili > Oletuslukuvuosi > 2019–2020 > Tallenna

– Henkilörekisteri: Kurssien tai ryhmien hallintajärjestelmän henkilötietokanta (Hellewi) https://rekisteri.turku.fi/

 

Turku-posti

– Tuntiopettaja voi halutessaan anoa itselleen työsähköpostia: allekirjoita opettajainhuoneen lomakelaatikosta löytyvä Turun kaupungin tietosuoja- ja tietoturvaohje ja palauta se toimistoon. Huom.! Turku-posti on voimassa vain työsopimuksen ollessa voimassa!

 

Lomakkeet tulostettavaksi

Kurssiehdotuslomake. Palauta lomake tiimivastaavalle viimeistään 6.3.2020. Kurssisuunnittelun ohjeistus.

Matkalaskulomake

Tuntiopettajan palkkatietolomake. Tällä lomakkeella lmoitetaan HelleWi-palkanmaksussa huomioimattomat opetus- ja muun työn tunnit.

Tuntiopettajan henkilötietolomake

Palkan muutosilmoitus. Tällä lomakkeella KAIKKI palkkaan vaikuttavat muutokset kuten kokoontumiskertojen muutos/peruutus, sijaiset jne.

 

Luennoitsijoille

Luentoihin liittyvät ehdotukset, toiveet ja palautteen voi lähettää luentovastaavalle osoitteeseen tyovis.luennot@turku.fi tai 040 827 9777.

Luennoitsijan ohje

Luentotilat

Luennoitsijan palkkiotietolomake

Matkalaskulomake

Verkkoluentojen oikeuksien myöntämislomake