Opiston yleisesittely

Turun suomenkielinen työväenopisto on Turun kaupungin omistama oppilaitos, joka järjestää vapaan sivistystyön opetusta Turun kaupungin alueella. Opisto on poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton aikuisoppilaitos.

Työväenopisto on maamme neljänneksi vanhin kansalaisopisto. Sen toiminta käynnistyi alkuvuonna 1908. Ensimmäinen toimitalo sijaitsi kaupungin keskustassa osoitteessa Puutarhakatu 8. Kolmekymmentä- ja nejäkymmentäluvulla opiston toimisto sijaitsi Sairashuoneenkatu 1:ssä ja samoissa tiloissa annettiin myös osa opetuksesta. Toimittuaan koko viisikymmentäluvun Aninkaistenmäessä, konserttitalon siipirakennuksessa, oppilaitos pääsi muuttamaan kauan kaipaamaansa uuteen Kaskenmäen opistotaloon, jossa se pitää majaansa edelleenkin. Sivuopetuspisteitä on eri puolilla Turkua, yhteensä yli 20. Vuoden 2012 tammikuussa käynnistettiin opetus Paattisten uudessa hienossa koulutalossa.

Työväenopiston ensimmäisenä rehtorina toimi maisteri Väinö Juusela (1908–1909). Nykyisin rehtorina toimii FM Sanna Orusmaa. Hän on järjestyksessään kymmenes rehtori oppilaitoksen yli satavuotisessa historiassa.

Historian saatossa oppilaitos on ehtinyt toimia eri lautakuntien alaisuudessa ja 1990-luvun alkuun saakka sillä oli oma johtokuntakin.

Siitä huolimatta että Turun suomenkielinen työväenopisto on maakuntamme suurin kansalaisopisto palvellen vuosittain noin 17 500 opinhaluista asiakasta, sen vakinainen ja kokoaikainen henkilöstö on hyvin pieni. Opistossa toimii mm. rehtori, toimistonhoitaja, kv-koulutussuunnittelija, kolme opistosihteeriä sekä neljä viranhaltijaopettajaa. Edellisten lisäksi työväenopisto palkkaa vuosittain palvelukseensa useita satoja tuntiopettajia ja luennoitsijoita.

2000-luvulla työväenopiston opiskelijamäärä on vuosi vuodelta lisääntynyt. Esimerkiksi vuonna 2004 opiskelijoita oli yhteensä noin 13 400 ja vuonna 2011 jo runsaat 17 500. Opiston suosituimpia oppiaineryhmiä ovat kielet, kädentaidot, kuvataide, tanssi ja liikunta, musiikki ja tietotekniikka. Työväenopisto on tullut tunnetuksi myös viime vuosien korkeatasoisista historia-aiheisista luentosarjoistaan ja seminaareistaan.  

Opetuksen kohderyhmänä ovat Turun ja sen lähiseudun aikuiset. Järjestämme kursseja myös monille erityisryhmille, kuten maahanmuuttajille, psykiatrian kuntoutujille sekä kehitysvammaisille.


Opiston 100-v. logo

Tulossa mielenkiintoinen lukuvuosi!

Syksy on mahdollisuuksia täynnä! Kursseissa valinnanvaraa löytyy joka lähtöön ja luentotarjonta on runsas. Miten olisi repro-kuvia vanhoista paperikuvista tai enkelikeramiikkaa? Entä suihkulähde savesta muovaillen tai nykyaikeisempaa Blender 3D grafiikkaa vai haluatko valmistaa oman painokuosin? Kiinnostaisiko perehtyä uuden opetussuunnitelman myötä tulleeseen koululaisten ohjelmoinnin alkeisiin, vai olisiko veneilijän tekniikka juuri se oikea valinta? Maalausta voi harrastaa usealla eri kurssilla ja nyt jopa verkossa!

Entäpä liikunta, Lavis, Nia, rullaus, nyrkkeily, aikuisbaletti? Vai vetääkö musiikki puoleensa? Osallistu Steel Pan -bändiin teräskattiloita paukuttelemaan tai jokamiehen rytmiryhmään tai perehdy aiheeseen: kuulemme, mutta kuuntelemmeko? Jos taas neulominen on ominta alaasi, mutta kaikilla läheisillä jo kaapit pursuavat villasukista, tule hyväntekeväisyysryhmäämme, jossa kahvilan lämpöisessä ilmapiirissä neulotaan tuotteita hyväntekeväisyyteen. Jos taas pohdit yrityksen perustamista, ehkä harrastekurssien sijasta tarvitsetkin yrittäjyyden perusteet -kurssia? Valinnanvaraa löytyy tietenkin myös kielissä, entuudestaan olleiden parinkymmenen kielen lisäksi uutuuksina ovat puola ja heprean aakkoset (verkossa) tai pidemmälle edenneille kiinan ja japanin jatkokurssit. Suosituimpiin kieliin on perustettu kerran viikossa kokoontuvia kielikahviloita, joten miten olisi rupattelu vaikka espanjaksi kahvikupin ääressä?


Syksyn teemaksi on valittu Italia. Tarjolla on kattava kimara luentoja ja kursseja aina San Remon festivaaleista, pizzojen kautta napolilaisten laulujen ja Italialaisen kulttuurin maailmaan, huipentuen Italialaisten klassikoiden juhlakonserttiin marraskuussa opiston messupäivänä.

Aloitamme juhlistamaan Suomi 100 -vuotta juhlaa omasta kotikaupungistamme, siksi kevään teemaksi on valittu Turku. Olemme keväällä myös yhtenä osallisena reformaation 500-vuotisjuhlavuodessa kaupungin kanssa. Tässä vain pieni ripaus kurssitarjonnasta tulevalta lukuvuodelta, opinto-oppaasta löydät varmasti mielenkiintoisen, itsellesi sopivan kurssivaihtoehdon.

Euroopan aikuiskasvatusjärjestö European Association for the Education of Adults – EAEAn julkaisi alkukeväästä Aikuiskoulutuksella tulevaisuuteen -manifestin, siitä kuinka aikuiskoulutus voi ratkaista aikamme suurimmat haasteet. Manifestissa kerrotaan aikuiskoulutuksen olevan hyvä sijoitus, sillä sen vaikutukset ovat pitkäkestoisia. Se vaikuttaa suotuisasti maan kilpailukykyyn, hyvinvointiin, kansanterveyteen ja talouskasvuun. Siihen pitää sijoittaa kestävästi niin eurooppalaisella tasolla kuin kansallisesti, alueellisesti ja paikallisestikin.

Työväenopisto edustaa aikuiskasvatuksessa vapaata sivistystyötä. Itä-Suomen yliopiston koordinoiman yhteis­eurooppalaisen Benefits of Lifelong Learning -tutkimuksen (BeLL) mukaan osallistuminen vapaan sivistystyön opintoihin on monin tavoin hyödyllistä. Oppimisen myönteinen vaikutus säteilee oppijan lähipiirissä eläviin ihmisiin: perheeseen, kollegoihin ja muihin sosiaalisiin verkostoihin hyödyntäen koko yhteiskuntaa. Opistoissa opiskelevat aikuiset ovat motivoituneempia oppimaan läpi elämän ja näkevät sen mahdollisuutena parantaa oman elämän sälaatua. Oppilaat kokivat olevansa terveempiä ja heillä oli terveellisemmät elintavat kuin verrokeilla. Tässä vain muutamia tutkimustuloksia vuoden sisältä, joissa todennetaan vapaan sivistystyön tärkeyttä osana henkilön ja samalla koko yhteiskuntamme hyvinvointia.

Tervetuloa parantamaan oman elämän laatua ja liittymään elinikäisten oppijoiden joukkoon!

Sanna Orusmaa
rehtori

Oppiaineet

Turun suomenkielisellä työväenopistolla on laaja ja korkeatasoinen kurssitarjonta. Vuosittain järjestämme nykyisin noin 850–900 kurssia ja luentosarjaa. Kysynnän, saadun asiakaspalautteen ja opistossa tapahtuvan kehittämistyön pohjalta uudistamme opetustamme jatkuvasti. Syksystä 2011 alkaen eri kurssisuunnittelusta ovat vastanneet uudenlaiset opettajista koostuvat oppiainetiimit.

Suurimpia aineryhmiämme ovat kielet, kädentaidot, kuvataiteet sekä tanssi ja liikunta. Niiden lisäksi tarjoamme runsaasti opetusta myös mm. tietotekniikassa, musiikissa sekä luontoon, ympäristöön ja historiaan liittyvissä oppiaineissa.

Opistomme on valtakunnallinen edelläkävijä maahanmuuttajien opetuksessa. Tämän tehtäväalueen hoitamiseksi käynnistimme syksyllä 2010 Luuppi – monikulttuurisen osaston, joka järjestää suomen kielen ja kotoutumisen opetusta sekä erilaisia kansalaisopistokursseja kansainvälisille opiskelijaryhmille. Luupissa tehdään myös maahanmuuttajien kotoutumiskokeilulain mukaisia alkukartoituksia. Meillä voi niin ikään suorittaa yleisiä kielitutkintoja (perus- ja keskitaso).

Työväenopisto tarjoaa vuosittain avoimen yliopiston opetusta muutamissa oppiaineissa, lähinnä perus- ja aineopintoja. Meillä toimii myös aktiivinen Ikääntyvien akatemia korkeatasoisine päiväluentoineen.

Opetustilat

Suomenkielisellä työväenopistolla on oma opistotalo kaupungin keskustassa (os. Kaskenkatu 5).

Teorialuokkien lisäksi opistotalosta löytyy mm. kielistudio, musiikkiluokka, atk-luokka sekä useita kädentaito- ja kuvataideluokkia. Lähes jokaisessa opetustilassa on tietokone, kaiuttimet, dataprojektori sekä dokumenttikamera. Opistotalossa on myös 112-paikkainen luentosali, 54-paikkainen auditorio ja 300-paikkainen Usko Puustinen -sali.

Opetuksettomana aikana tilamme, muutamia erikoisluokkia lukuun ottamatta, ovat vuokrattavissa. Käytöstä peritään sivistystoimen määräämiä tunti- ja/tai päivävuokria. Yhteydenotot tilavarauksista, p. 050 527 8287 (arkisin klo 10–15) irene.loisko[at]turku.fi


Luentosali

Sijainti

– Turun suomenkielinen työväenopisto, Kaskenkatu 5, 1. kerros
– Sisäänkäynti katutason / ensimmäisen kerroksen ala-aulan kahvilan ja kierreportaiden välistä 

Istumapaikat

– 112 
– Irtotuoleilla mahdollista lisätä paikkamäärää jonkin verran 

Tekniikka

– Puhujanpöntön tietokone: Lenovo ThinkCentre M Series (käyttäjätunnus tarrassa tietokoneessa/pöydässä)
– Dataprojektori InFocus IN3138, kuvasuhde 4:3, 1280x1024, VGA-liitin
– Dokumenttikamera QView QD3700 
– Mikrofonit: langaton ja langallinen kapulamikrofoni, solmiomikrofoni ja sankamikrofoni
– Mikrofonit verkkoluentokäyttöön: ClearOne Chat 150
– Induktiosilmukka. Varmista luennon alkaessa vahtimestarilta, että laite on kytketty päälle.
– Kamera Logitech C920
– Laserosoitin PowerPoint-esityksille
– WiFi; Turku-Guest. Vierailijatunnuksen voi pyytää hyvissä ajoin osoitteesta tyovaenopisto[at]turku.fi
– CD-/DVD-soitin

Tietokoneen käyttöjärjestelmä ja ohjelmat

– Windows 7
– MS Office 2013
– LibreOffice
– Windows Media Player
– VLC Media player 2.1.5
– Internet Explorer 9
– Mozilla Firefox 33
– PDF-XChange Viewer 2.5

Muut

– Liitutaulu 
– Fläppitaulu
– Sähköpiano CASIO


Auditorio

Sijainti

– Turun suomenkielinen työväenopisto, Kaskenkatu 5, 5. kerros.
– Hissillä tai portaita saapuen oven jälkeen oikealle johtavan käytävän päässä oikealla puolella.

Istumapaikat

– 54

Tekniikka

– Tietokone HP Compaq 8000 Elite SFF (käyttäjätunnus tarrassa tietokoneessa/pöydässä)
– Dataprojektori Acer P1265, 4:3, 1024x768, VGA-liitin
– Dokumenttikamera QView QD3900
– YAMAHA aktiivikaiuttimet
– WiFi; Turku-Guest. Vierailijatunnuksen voi pyytää hyvissä ajoin osoitteesta tyovaenopisto[at]turku.fi

Tietokoneen käyttöjärjestelmä ja ohjelmat

– Windows 7
– MS Office 2013
– Windows Media Player
– VLC Media player 2.2.0
– Internet Explorer 9
– Mozilla Firefox 33
– PDF-XChange Viewer 2.5

Muut

– Liitutaulu, liikuteltava
– Piano
 


Usko Puustinen -sali (juhlasali)

Sijainti

– Turun suomenkielinen työväenopisto, Kaskenkatu 5, 2. kerros
– Ala-aulasta saapuen kierreportaiden yläpäässä oikealla puolella. Hissiltä katsoen suoraan käytävän päässä. 

Istumapaikat

– 300

Lava

– Aukon leveys 8,5 m
– Aukon korkeus 5 m 
– Lavan syvyys 7 m 

Tekniikka: äänet

– Salikäyttöön tarkoitetut hyvä äänentoistolaitteet
– Tarkkaamossa mikseri Soundcraft Spirit 328. Vapaita kanavia esimerkiksi langallisille lisämikrofoneille on tavallisesti kolme tai neljä. "Kiinteästi asennettuna" on vain pari langatonta mikrofonia.
– 2 x pääkaiutin Turbosound TCS 152/64 (500 W) katossa näyttämön edustalla
– 2 x lähimonitori PROEL FLASH15P (350 W) lavalla.
– Mikrofonit; kaksi langatonta SHURE SM58 mikrofonia. Kolme langallista SHURE C606 mikrofonia. Mikserissä vapaita kanavia lankamikrofoneille 3–4 kpl.
– Tarkkaamossa CD-soitin DENON Professional, jossa USB-liitäntä. Mp3-tiedostot toimineet.
– Tietokoneen voi liittää äänentoistojärjestelmään 3,5 mm plugiliitännällä joko puhujanpöntön luota tai tarkkaamossa suoraan mikseriin.

Tekniikka: valot

– Salikäyttöön tarkoitetut hyvät näyttämövalot
– Näyttämövaloja, valonheittimiä, on käytössä parikymmentä kappaletta. Osa on näyttämön sivuilla ja katossa, sekä osa hieman kauempana salin puolella. Tätä kirjoittaessa punaisia valoja 2–3, sinisiä 2–4 ja loput valkoisia. Valonheittimien värikalvoja löytyy pieni määrä tarkkaamosta.
– Tarkkaamossa: Valopöytä Strand Lighting Strand 200 Plus
– Yleisövaloissa eli katsomovaloissa on muutamia vaihtoehtoja: 1 = täysvalaistus, 5 = kaikki pois päältä. 2–4 = jotain edellisten väliltä. Katsomovalojen katkaisijat ovat saliin tullessa heti oven vieressä sekä näyttämöllä ja tarkkaamossa.

Tekniikka: tietokone ja dataprojektori

– Tietokone Lenovo ThinkPad T420. Windowsin sisäänkirjautumistunnus löytyy tietokoneeseen liimatusta tarrasta.
– Dataprojektori Acer PD727, 4:3, 1024x768, VGA-liitin, katsomon viereisellä seinällä. Acer poistumassa käytöstä.
– Dataprojektori InFocus <malli> näyttämön kattorakenteissa. 1024x768. Kuva pienempi kuin Acer PD727:ssa käytettäessä.
– Tietokoneen kuvan saa valkokankaalle vain puhujanpöntöltä. Suositellaan käytettävän salissa olevaa tietokonettamme.
– Valkokangas lavan takana, leveys yli viisi metriä. Peiliseinä jää alas laskettavan valkokankaan taakse.

Tekniikka: tietokoneen käyttöjärjestelmä ja ohjelmat

– Windows 7
– MS Office 2010
– Windows Media Player
– VLC Media player 2.1.5
– Internet Explorer 9 (päivitetään keväällä 2016 versioon 11)
– Mozilla Firefox 33
– PDF-XChange Viewer 2.5

Suositeltavaa käyttää salin tietokonetta äänentoistoon ja kuvan heijastamiseen projektorilla valkokankaalle. Omankin tietokoneen tai puhelimen saa liitettyä mikseriin joko tarkkaamosta tai puhujanpöntön miniplug-liittimistä.

Tekniikka: WiFi

– WiFi; Turku-Guest. Vierailijatunnuksen voi pyytää hyvissä ajoin osoitteesta tyovaenopisto[at]turku.fi. Tunnuksen voimassaoloajaksi voi pyytää 1 vrk, 7 vrk tai 30 vrk.

Muut

– Steinway-flyygeli (viritetty 7.10.2016).
– Esirippu on sähkökäyttöinen, hallintapainikkeet ovat puhujanpöntön takana seinäpalkissa valkokankaan puolella sekä tarkkaamossa.
– Ilmastointiajastin on puhujanpöntön takana, seinäpalkissa valkokankaan puolella.

 

 

Hankkeet

Työväenopisto mukana AAVA-hankkeessa

AAVA – Avoin väylä ammattiin

Lainaus www.koulutustakuu.fi/aava:

Hankkeen tavoitteena on hyödyntää olemassa olevaa koulutustarjontaa innovatiivisella tavalla kehittämällä ja kokeilemalla maakuntarajat ylittävää avointa oppimisympäristö- ja koulutustarjotinmallia, joka mahdollistaa opiskelijan joustavan opiskelun eri oppilaitoksissa riippumatta oman kotikunnan tai paikallisen oppilaitoksen tarjonnasta. Sen avulla opiskelija voi hankkia joustavasti sellaista osaamista, jota hän ja työelämä tarvitsevat.

Hankkeen kohderyhmänä ovat nuoret ja aikuiset,
a) jotka ovat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella
b) jotka ovat aiemmin opintonsa keskeyttäneet tai riskissä keskeyttää opinnot
c) joilla on aikaisempaa osaamista, mutta haluavat kehittää itseään ja/tai parantaa asemaansa työnhakijana
d) jotka haluaisivat ja pystyisivät laaja-alaisten tutkintojen suorittamiseen tai
e) joilla ei ole valmiuksia koko tutkinnon suorittamiseen.

Lisäksi kohderyhmänä ovat oppilaitosten opetus- ja ohjaushenkilöstö sekä muut nuorten ja aikuisten ohjauksesta vastaavat tahot.

Lisätiedot: http://www.koulutustakuu.fi/aava/

Ks. myös: http://www.turku.fi/uutinen/2015-09-15_avoin-koulutustarjotinmalli-kehitteilla


KOKO-hanke: Nuorisotakuukoulutusta maahanmuuttajille

 

 

Opistolaisyhdistys

Opistolaisyhdistyksen sääntömääräisen

KEVÄTKOKOUKSEN JATKOKOKOUS

keskiviikkona 3.5.2017 klo 14.15

opistolla, Kaskenkatu 5 luokassa 606

Asialistalla:
– vuoden 2016 tilien hyväksyminen

Jäsenkortti mukaan. Ellet vielä ole jäsen, voit liittyä ennen kokousta opiston toimistossa.

Tervetuloa!
Turun työväenopiston opiskelijat ry.
Johtokunta

 

Kulttuuri- ja retkeilytoimikunnan kevätlukukausi 2017

pe 19.5.2017 ”Soi Suomen suvi” -  Retken määränpäänä on Tuusula-Järvenpää. Tutustumme opastetusti, välillä draamaopastuksen kera, kohteisiin; Ainola, Järvenpään taidemuseo (esillä kiinnostava tarina Elisabeth Järnefeltin elämänvaiheista), Ahola ( Näyttely Elisabethin salongissa - Juhani Ahon Rautatie) sekä Villa Kokkonen (Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin talo. Sen isäntäpari esittelee taiteilijakotia Alvar Aallon ja Jean Sibeliuksen jalanjäljissä. Esittelykierros huipentuu kolmeen musiikkiesitykseen). Matkan hinta 76 € ilman museokorttia ja 61 € museokortin kanssa. Hinta sis. matkat, opastukset, sisäänpääsyt, lounaan ja kevyen päivällisen kahveineen. Lähtö klo 9.00 Kaskenkatu 5, Olemme takaisin Turussa n. klo 22.00. Sitovat ilm. viim. 4.4.2017

ti 6.6.2017 ”Kertulla Isokariin”  Matkaamme  Uudestakaupungista m/s Kerttu aluksella Isokarin majakkasaarelle, syömme saarella lounaan ja tutustumme yli 180 vuotiaaseen majakkaan oppaan kera. Lähtö Kaskenkatu 5 klo 9.00. Olemme takaisin Turussa n klo 19.30.  Kokonaishinta 79,00. Lisätiedot ja sitovat ilm. viim. 11.4.2017

to 3.8.2017 Matkaamme Hämeenkyröön kuulemaan oopperaa F. E. Sillanpäästä.  Matka sisältää oopperan lisäksi paikallisen oppaan johdolla tehtävän  bussikierroksen Sillanpään jalanjäljillä, kahvituksen Franzilan Kehäkukassa sekä päivällisen.  Lähtö klo 12.00 – paluu keskiyöllä. Matkan hinta 100€.  Voi kysellä peruutuspaikkoja.

to 10.8.2017 klo 18.00 Turun konserttitalossa Parsifal – konserttiversio.  Liput 108,00 euroa. Taiteilijat: Klaus Florian Vogt, tenori, Karita Mattila, sopraano, Matti Salminen, basso, Waltteri Torikka, baritoni, Tapani Plathan, basso, Juha Kotilainen, basso, Chorus Cathedralis Aboensis, Turun filharmoninen orkesteri, Ville Matvejeff, kapellimestari

pe 8.9.2017 klo 19.00 Turun konserttitalossa ”Syysaurinko” – konsertti. Leif Segerstam, kapellimestari, Reetta Haavisto, sopraano. Ohjelma: Uuno Klami: Kalevala-sarja, Ludwig van Beethoven: Primo amore / Ah, perfido!, Jean Sibelius: Sinfonia nro 5. Liput 16,00 e. Sitovat ilm. viim. 1.8.2017

la 16.9. 2017 klo 19.00 Turun kaupunginteatterissa uusi musikaali Viimeinen laiva. Lippujen hinnat: normaali 44 € ja eläkeläinen 39 €. Musikaalin on säveltänyt ja sanoittanut 16-kertainen Grammy-voittaja Sting. Sitovat ilm. viim. 5.8.2017.

pe 29.9.2017 klo 19.00, Turun konserttitalo  ” Surullinen laulu”. Ohjelma: Jean Sibelius: Ett ensamt skidspår, Henryk Górecki: Sinfonia nro 3 op. 36 ”Surullisten laulujen sinfonia. Kapellimestarina Leif Segerstam, Joanna Kozłowska, sopraano, Ralf Långbacka, lausuja. Lipun hinta 16.00 euroa. Sitovat ilm. viim. 15.8.2017

pe 3.11.2017 klo 19.00 Turun Tuomiokirkko, Juhlakonsertti: Reformaatio! Ohjelma: Pauliina Isomäki: Vuorisaarnaoratorio (kantaesitys). Ruut Kiiski ( kapellimestari), Kaisa Ranta (sopraano),  Jaakko Kortekangas (baritoni), Chorus Cathedralis Aboesis. Liput 16,00 e. Sitovat ilm. viim. 1.9.2017

ti 7.11.2017 klo 19.00 ja ke 8.11.klo 19.00 Seitsemän veljestä, Turun kaupungin teatteri. Perusliput  36 €, eläkeläisliput 34 € ja opiskelijaliput 32 €. Sitovat ilm. viim. 1.9.2017

pe 10.11.2017 klo 19.00 Turun kaupunginteatterissa Roope Lipastin  kirjoittama näytelmä Paavo - lentävä Turkulainen. Lippujen hinnat:  normaalilippu 32 €, eläkeläishinta 28 €. Sitovat ilm. viim. 1.1012017

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: phkirjasto@gmail.com tai 044 565 1167 / Pirjo


Turun työväenopiston opiskelijat ry. on rekisteröity opistolaisyhdistys, johon jokainen opistoon kirjoittautunut voi liittyä ilman erillistä jäsenmaksua.

Jäsenkortteja saa opiston toimistosta (Kaskenkatu 5, 2. krs). Jäsenkortti lunastetaan vain kerran ja se on voimassa aina, kun olet kirjoittautunut opiston opiskelijaksi.

Opistolaisyhdistyksen kokouksissa opiskelijoilla on mahdollisuus esittää opiston johdolle opinto-ohjelmaa koskevia toivomuksia ja aloitteita.

Opistolaisyhdistyksen säännöt uusittiin vuonna 2016. Avaa pdf-tiedosto tästä.


Opistolaisyhdistys tiedottaa toiminnastaan pari kertaa vuodessa ilmestyvässä toimintaohjelmassa, jota on jaossa opiston Kaskenkadun ja Luostarivuoren toimipisteissä. Lisäksi tapahtumista tiedotetaan opistotalon ala-aulassa olevalla ilmoitustaululla.

Tiedokas on opistolaisyhdistyksen lehti, joka ilmestyy syksyllä ja keväällä. Siihen tarkoitetut kirjoitukset voi jättää opiston toimistoon yhteystiedoilla varustettuna ja tiedotustoimikunnalle osoitettuna. Kirjoitusten sisäänjättöajat ovat 10. syyskuuta ja 10. tammikuuta mennessä.

Avaa uusin Tiedokas (99) tai edeltävä Tiedokas (98).

Tervetuloa mukaan toimintaan. Lisätietoja voit kysyä Pirjo Haapalalta (yhdistyksen puheenjohtaja), puh. 044 565 1167.

Opistolaisyhdistyksen jäsenkortti ja voimassaoleva opiston opintomaksun kuitti on pidettävä aina mukana kaikissa opistolaisyhdistyksen tilaisuuksissa.

Opistolaisyhdistyksen kevät- ja kesäkauden 2017 toimintaohjelma: Sivu 1 ja Sivu 2

Opistolaisyhdistyksen kesäkoti TENHOLA Ruissalossa  ei ole enää syyskuun 2015 jälkeen opistolaisyhdistyksen käytössä.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Opettajille ja luennoitsijoille

Opettajille

Tuntiopettajaksi työväenopistoon?

Jos olet kiinnostunut tarjoutumaan opettajaksi työväenopistoon ja tunnet että olet tähän työhön soveltuva, voit ottaa yhteyttä meihin. Yhteydenottosi voit osoittaa asianomaisen oppiaineryhmän tiimivastaavalle tai rehtorille. Työväenopisto laatii kurssiohjelman kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin, joten oikea aika opettajaksi tarjoutumiselle on kevättalvi tai syksyn puoliväli. Satunnaista opettajatarvetta, kuten sijaisuuksia, voi olla muulloinkin.

 

Moodle-logo

Tiedotukseen: Sähköinen opehuone.
Opetukseen:
Opettajat voivat käyttää Moodlea opetuksensa apuna.

– Kirjautumisosoite: Taito.edu.turku.fi

Kirjautumisohje opettajille: Suorita ohjeen kohdat 1–7 ja pyydä sen jälkeen opettajan oikeudet osoitteesta mika.tammenkoski[at]turku.fi

Kirjautumisohje opiskelijoille

– Tuki: mika.tammenkoski[at]turku.fi

 

Hellewi

– Käyttäjätunnukset: mika.tammenkoski[at]turku.fi

– Sisäänkirjautuminen: Tuntiopettajien HelleWiTiimijäsenten HelleWi

– Oppaat: Tuntiopettajille Tiimijäsenille

 

Lomakkeet tulostettavaksi

Kurssiehdotuslomake lukuvuodelle 2017–2018. Ehdotukset jätetään viimeistään 9.3.2017. Ks. Kurssisuunnittelun ohjeistus.

Matkalaskulomake

Tuntiopettajan palkkatietolomake (ilmoitetaan HelleWi-palkanmaksussa huomioimattomat opetus- ja muun työn tunnit)

Tuntiopettajan henkilötietolomake

Palkan muutosilmoitus. Tällä lomakkeella KAIKKI palkkaan vaikuttavat muutokset kuten kokoontumiskertojen muutos/peruutus, sijaiset jne.

 

Luennoitsijoille

Luentoihin liittyvät ehdotukset, toiveet ja palautteen voi lähettää luentovastaavalle osoitteeseen tyovis.luennot@turku.fi tai 040 827 9777.

Luennoitsijan ohje

Luentotilat

Luennoitsijan palkkiotietolomake

Matkalaskulomake

Verkkoluentojen oikeuksien myöntämislomake