Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu: https://www.opistopalvelut.fi/turku/zavaus.asp

 

Ilmoittautumisohjeet


Yleistä

Turun suomenkielinen työväenopisto on Turun kaupungin omistama ja ylläpitämä vapaan sivistystyön oppilaitos, jonka toimintaa valtio tukee vuosittaisin valtionosuuksin sekä erilaisin erikseen haettavin laatu- ja kehittämisavustuksin.


Ketkä voivat opiskella

Turun suomenkielinen työväenopisto on kaikille avoin aikuisoppilaitos. Opiskelijoiksi ovat tervetulleita kaikenikäiset aikuiset kotipaikkakunnasta ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Työttömät voivat opiskella oppilaitoksessamme myös päiväsaikaan työttömyysturvaansa menettämättä silloin, kun opiskelu ei ole tutkintoon johtavaa ja opiskelija on työmarkkinoiden käytettävissä.


Ilmoittautuminen

 • Netissä www.turuntyovaenopisto.fi > Kurssit >
 • Toimistoon toimiston aukioloaikoina Kaskenkatu 5, puh. (02) 262 9811
 • Sähköpostitse ei voi ilmoittautua.
 • Ilmoittautuessasi sitoudut kurssimaksun maksamiseen. Kurssilta pois jääminen ei ole peruutus.
 • Lue ilmoittautumisohjeet huolellisesti. Harjoittele netti-ilmoittautumista täällä.
 • Saat ilmoittautumisestasi automaattivahvistuksen sähköpostiisi.
 • Ilmoittautuessasi näet saatko kurssi- vai varapaikan.
 • Varasijallekin kannattaa ilmoittautua. Mahdollisesta vapautuneesta kurssipaikasta ilmoitetaan tekstiviestillä.

 


Ilmoittautumisen peruminen

Kurssilta pois jääminen ja/tai kurssimaksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus! Kurssimaksut laskutetaan läsnäolosta riippumatta. Laskuja ei hyvitetä. Maksamatta jäänyt kurssimaksu siirtyy perintään.

Ilmoittautumisen voi perua ilmaiseksi viimeistään 10 vrk ennen kurssin alkamista.

Jos kurssi alkuun on alle 10 vrk, peruutusmaksu on 15 €.

Jos ilmoittautumista ei ole peruttu ennen kurssin alkamista, on kurssimaksu maksettava kokonaisuudessaan.

 

Perua voit:

 

 1. Netissä omalla ilmoittautumisnumerolla: www.turuntyovaenopisto.fi > Kurssit > Ilmoittautuminen > Omat tiedot. Nettiperuutuksesta saat vahvistuksen sähköpostiisi. Ellet saa peruutuksesta vahvistusta, tarkista onko peruutus onnistunut. Nettiperuutuksen epäonnistuminen ei ole peruste laskun mitätöimiselle.

 

 1. Sähköpostilla tyovaenopisto@turku.fi, saat vahvistusvastauksen sähköpostiisi.

 

 1. Opiston toimistoon Kurssi-ilmoittautumisen peruutus -lomakkeella

 

Peruutusta ei voi tehdä puhelimitse!

Kurssia on mahdollista vaihtaa vielä kurssien alettua.


Kurssien alkaminen

Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen. Kurssi toteutuu, mikäli sen opiskelijaminimi on täyttynyt ilmoittautumisajan päättyessä. Mikäli kurssi ei ala, siitä ilmoitetaan tekstiviestillä.

Maksukäytäntö ja maksut

Kunnan Taitoa Oy laskuttaa kurssimaksut. Laskut maksetaan pankkiin tai Turun kaupungin kassatoimintojen palvelukeskukseen, Puolalankatu 5. Kurssimaksu hyvitetään vain mikäli kurssi ei lainkaan ala. Mikäli kurssista toteutuu vähemmän kuin 2/3, voidaan osa kurssimaksusta hyvittää.

Luentokortti (40 €) oikeuttaa osallistumaan luentosarjoihin. Luentokortti ostetaan toimistosta ja se on voimassa koko lukuvuoden. Luentoihin voi osallistua myös kertamaksulla (8 €), joka maksetaan käteisenä luentotilan ovella.

Koko lukuvuoden kestävälle kurssille vain kevätlukukaudeksi osallistuva maksaa kurssimaksusta kevään osuuden, joka on yleensä noin puolet.

Opiskelija kustantaa käyttämänsä oppi- ja muut materiaalit ja usein myös hankkii ne itse. Joillakin kursseilla tehdään yhteishankintoja. Tällöin materiaalimaksu on mainittu kurssin yhteydessä tai siitä sovitaan yhteisesti kurssin alussa. Ellei materiaalimaksu sisälly kurssin hintaan, maksetaan se opettajalle kurssin alkaessa.

Maksamattomat kurssimaksut estävät osallistumasta uusille kursseille.

 

Opetuskerran peruutus

Oppitunnin peruuntumisesta tiedotetaan ensisijaisesti tekstiviestillä. Kevään ylioppilaskirjoitukset aiheuttavat liikuntasalivuorojen peruutuksia Luostarivuoren koulussa. Tarkemmat tiedot saa opiston nettisivuilta, toimistosta tai opettajalta.


Vakuutukset

Opisto ei vakuuta opiskelijoita.


Osallistumistodistus

Opiskelija saa pyynnöstä osallistumistodistuksen kurssin päätyttyä. Todistus maksaa 5 € / kurssi. Yli 10 vuotta sitten käydyistä kursseista ei tehdä todistuksia. Todistus maksetaan tilattaessa ja se postitetaan tilaajalle. Todistuksentilauslomakkeita saa opiston toimistosta.

 

Henkilörekisteri

Työväenopiston Hellewi-henkilörekisteri löytyy nimellä Kurssien tai ryhmien hallintajärjestelmän henkilötietokanta (Hellewi) paikasta https://rekisteri.turku.fi/Saabe_data/

 


Huom! Yhden oppitunnin pituus on 45 min.

Opisto pidättää itsellään oikeuden opetusohjelman muutoksiin.