Venäläinen keittiö - Русская кухня 

 

  • Venäläiset syövät ainakin kolme ateriaa päivässä: aamiaisen, päivällisen ja illallisen. 

  • Aamiainen завтрак sisältää leipää ja leikkeleitä sekä usein puuroa. Joskus oppilaitosten ruokaloissa tai hotelleissa aamiainen voi olla lämmin ateria!

  • Työssä käyvät ihmiset syövät lounaan klo 12-14. Keskipäivän ruokailusta käytetään useimmiten sanaa 
    обед päivällinen

  • Lounas on Venäjällä uusi käsite, joka tunnetaan isoissa kaupungeissa. Бизнес ланч on edullinen vaihtoehto lounasaikaan ja siihen kuuluu yleensä sekä alkuruoka, keitto, pääruoka että kahvi.

  • Aterioiden välissä juodaan teetä tai kahvia pienen purtavan - piirakoiden, voileipien tai makeiden - kanssa.

 

 

  • Venäläiset syövät paljon piirakoita.

  • Suolaiset piirakat saattavat korvata varsinaisen aterian. Täytteenä voi olla kaalia, sieniä, lihaa tai sipulia
    Пирог с капустой tai
    Пирожок с капустой kaalipiirakka

  • Makeita piirakoita nautitaan usein teen kanssa. Niiden sisältä voi löytyä omenaa, aprikoosia, luumua tai rahkaa.
    Ватрушка с творогом
    rahkapiirakka

  • Piirakan täyte ilmaistaan instrumentaali-sijamuodolla, josta saat lisätietoa linkistä Instrumentaali 

  • Pietarissa herkullisia piirakoita myy Кафе Штолле.

  • Venäjäksi muuten
    торт täytekakku
    кекс kuivakakku
    печенье keksit

 

 

 

 
  • Venäläisessä keittiössä hyödynnetään paljon metsän antimia: sieniä ja marjoja.
  • Erilaiset etikkasäilykkeet ovat myös hyvin suosittuja
  • Monet venäläiset herkut ovat Suomessakin tunnettuja, tästä voit tutustua muutaman tunnetun venäläisen herkun reseptiin
    борщ
    шашлык 
    блины 
  • Mutta mitä sitten ovat 
    пельмени?
    Se selviää viereisestä kuvasta. Kyse on pasta-ruoasta, joka muistuttaa vähän raviolia.
 
  • Venäläiset arvostavat ruokaa ja yhteisiä aterioita perheen tai ystävien kesken.
  • Viikonloppuna perheet syövät yhteisen päivällisen yleensä klo 14-16. 
  • Lounaaseen kuuluu ainakin kolme ruokalajia: keitto, lämminruoka ja jälkiruoka. Aterialla on aina leipää. Kun syödään kunnolla syödään myös alkupalat
  • Tässä menun eri vaiheet venäjäksi:
    Закуски - Alkupalat
    Первое - Keitto
    Второе - Pääruoka
    Десерт - Jälkiruoka
    Viereisessä kuvassa odottelee jo jälkiruoka
  • Jos venäläinen kutsuu sinut juomaan teetä kotiinsa, varaudu siihen, että tulossa onkin runsas ateria

 

Paluu aihepiiriin Ruokailu  

 

Palaute Anne Lindholm