Kouluvaarit ry
 
www.turku.fi/kouluvaarit

EsittelyToimintaKoulut ja kouluvaaritKouluvaariksiTapahtumat På svenskaYhteystiedotPalauteKuvagalleria

Lapsen parhaaksi

Kouluvaarit muodostavat koulujen kasvatustoimintaa tukevan aatteellisen yhdistyksen, Kouluvaarit ry:n.

Keitä kouluvaarit ovat?

Kouluvaarit ovat joukko vapaaehtoisia, yli 55-vuotiaita miehiä, jotka haluavat olla alakoulun oppilaiden ja opettajien apuna.

Mitä kouluvaarit tekevät?

Kouluvaarit ovat koulussa erityisesti pienimpien oppilaiden apuna ja tukena. Vaarin kanssa oppilaat voivat tehdä tehtäviä, keskustella ja kuulla tarinoita. Kouluvaarit osallistuvat kerran viikossa opettajan kanssa sovituille tunneille ja myös ruokailevat oppilaiden kanssa. Kaikki kouluvaarien tekemä työ on tarkoitettu lapsen parhaaksi.

Miksi kouluvaareja tarvitaan?

Monelta tämän päivän lapselta isovanhemmat ovat poissa tai nämä asuvat kaukana. Myös kotiolot ovat hyvin erilaisia, ja monen lapsen arjesta puuttuu turvallisen aikuisen läsnäolo. Kuitenkin lapset tarvitsevat elämäänsä luotettavia aikuisia ja turvallisen kasvuympäristön. Kouluvaarit ovat omalta osaltaan tukemassa kasvatustoimintaa sekä kehittämässä hyvää ja turvallista kouluympäristöä. He tuovat oppimiseen lisäarvoa omalla erikoisosaamisellaan ja elämänkokemuksellaan.

Kouluvaarien työ on juuri tällä hetkellä tärkeää ja ajankohtaista!


AJANKOHTAISTA, TULOSSA

EU:n teemavuosi 1.1.- 31.12. 2012 on takana, työ jatkuu. (1.1.2014)
____________________________
KOULUVAARIT ry 10-vuotta !
Laivaseminaari 22.9.2014, johon ilmoittautumisaika on päättynyt!
Matkanjohtaja Tauno Huhtala
___________________________

Katso lisää: "TAPAHTUMAT"
___________________________
KOULUVAARIT ry on ollut mukana yhteistyössä esimerkillisesti...
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi 2012 oli hyvä asia. Saatujen kokemusten pohjalta työ jatkuu... Enemmän vuorovaikutusta eri-ikäisten kesken. Vahvistaa sukupolvien välistä oikeudenmukaisuutta. Tukee tervettä ikääntymistä. (Lähde:Työterveyslaitos)
www.ttl.fi/activeaging
________________________
Turussa on jo 27 koulua, joissa toimii yht. 58 kouluvaaria. Katso kohdasta koulut ja kouluvaarit. Yhdistyksessämme on yli 80-jäsentä.
*Kouluvaarit toimivat koulussa koululaisten tukena, opettajien apuna..
*Kouluvaari tuo lisäarvoa koulutyöhön-oppimiseen...
"AINA ON OIKEA IKÄ OPPIA"
________________________
TOIVOMME TURVALLISUUTTA KOULUTEILLÄ !
* Kouluvaarit odottavat autoilijoiden huomiovan "suojatiet"_ koululaiset liikenteessä!
* Nyt koulujen alkaessa kouluvaarit pyrkivät olemaan läsnä uudet heijastinliivit päällä kouluun johtavien suojateiden läheisyydessä ja kadun ylityspaikoilla.
_______________________


Kouluvaarit järjesti 14.5.2014 jo kuudennen kerran mäkiautokilpailut. Kaikki onnistui erinomaisesti, myös upea ilma suosi tapahtumaa. KIITOKSET KAIKILLE, JOTKA OLITTE TALKOISSA MUKANA. Oppilaat ja autokilpailijat haluavat, että toiminta jatkuu ja vuonna 2015 järjestetään jälleen kisat. Kaikki osallistujat olivat tyytyväisiä näkemästä ja kokemasta. Kiitokset myös Vasaramäen koulun rehtori Jyrki Välimäelle hyvästä yhteistyöstä. (kuvat ja teksti _ tauno huhtala).
______________________
Tulostusversio
Kouluvaarit ry
Hit Counters