Framtidsfredag

Den 6.3 firades framtidsfredag i Kattan andra året i rad. Årets tema var framtidens arbetslivskompetenser med andra ord vilka kunskaper och färdigheter våra studerande kommer att behöva i framtiden.

Dagens gäster var Thomas Westerholm (Turun Yliopisto, Director of laboratory of Business Disruption Research)​ och på distans från Stockholm Bi Puranen generalsekreterare vid World Values Survey, (Institutet för framtidsstudier i Stockholm​).

Thomas Westerholm talade om ”Hur trender kan påverka arbetslivet och därmed vilka kompetenser som behövs i framtiden” och vi fick en insikt i vilka megatrender och trender som råder och hur man tror att de kommer att påverka våra liv i framtiden.

Bi Puranens föreläsning ”Värderingar – hur påverkar de oss?​” berättade bland annat om skillnader i värderingar mellan olika kulturer i Sverige.

Eftermiddagen bestod av workshops för våra studerande och de fick jobba i sina basgrupper med att diskutera sina framtida profiler och sedan sammanställa resultaten i en drömkarta, film eller presentation. Framtidsfredagens program avslutades med att vi såg tillsammans på utvalda arbeten från varje basgrupp. Slutresultaten var kreativa och mångsidiga trots den korta tiden som gavs för uppgiften.

Written by