Katedralskolans pojkar bäst

Efter en vinst och två oavgjorda matcher i grundserien var det dags för Katedralskolans pojkar att möta Luostarivuori i semifinalen i årets upplaga av Åboskolornas fotbollsmästerskap. Kattan vann matchen med 1-0 och avancerade därmed efter flera års paus till final i turneringen. Där skulle Kattan få möta Lyseo och det förväntades bli en jämn och tight match om guldet.
Matchen startade på bästa möjliga sätt för Katedralskolans del och redan efter knappa minutens spel gjorde Kattan första målet efter ett riktigt mönsteranfall. Victor Holm fick äran att sätta in första struten. Trots att Lyseo kom in i spelet, var det ändå Kattan som dominerade matchen. Då slutsignalen ljöd, stod siffrorna 3-0 till Katedralskolan. Grattis till Guldet! Fortsättning följer i den finlandssvenska turneringen inom de närmaste veckorna…

Written by